Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Peter

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .svätí sestry Hermany

Jeden z biblických vtipov hovorí, že Peter zaprel Krista preto, lebo mu uzdravil svokru. Asi to nebol pravý dôvod, no treba uznať, že všetko, čo Peter robil, robil vážne.

Peter Natália Ložeková / natalialozekova.sk

naprieč Novým zákonom sa stretávame s apoštolom Petrom pri rôznych príležitostiach. Najprv sa volal Šimon. A bol rybárom na Galilejskom jazere. Dnes by sme povedali, že bol vlastne živnostník a samoživiteľ. Platil dane Rímskej ríši, vlastnil pár člnov a mal brata Ondreja s podobnou profesiou. O tom, že bol ženatý, vieme podľa toho, že mal svokru. No to, čoho mal Šimon-Peter skutočne dosť, bol jeho temperament.

Povedzme si to tak, ako to je. Kto aký býva v zlom, taký býva aj v dobrom. Peter je však ukážkový prípad vo výkyvoch. Tu horlí za Krista, kým o pár hodín neskôr ho o pár metrov ďalej zrádza. Sám pokrstí rímskeho vojaka, no neskôr sa odťahuje od kresťanov pokrstených mimo židovstva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite