Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Priama reč Lucie Piussi

.lucia Piussi .stĺpčeky .priama reč Lucie Piussi

Ústredie ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny na Špitálskej ulici je nedobytná pevnosť. Dole je vrátnica s esbéeskármi, cez ktorú neprekĺznete.

Priama reč Lucie Piussi Natália Ložeková / natalialozekova.sk

priamy rozhovor s úradníkom? Na všetko vám odosobneným spôsobom nacvičených replík odpovie hovorkyňa. Môžete krúžiť okolo s podozreniami na porušovanie zákona, zneužívanie detí či peňazí. Krúžiť do zbláznenia. Nedobyjete sa tam. Nikto z tých, čo sú skrytí za systémom, sa verejnosti spovedať nemusí.

Teraz, keď ku kauze Čistý deň prehovorili pre denník N a Postoj dve psychologičky priamo zvnútra tejto stredovekej pevnosti, žasneme, kam systém, ktorý kontroluje sám seba, dospel. K totálnej šikanácii pracovníkov, čo sa previnili tým, že klike, ktorá Ústredie ovládla, neslúžia: „Mojou zbytočnou iniciatívou a osobnou angažovanosťou by došlo k porušeniu iných zákonov.“ Toto sa mala naučiť naspamäť a ako papagáj opakovať pred poslancami psychologička Katarína Hataráková, ktorá vykonala v zariadení Čistý deň kontrolu a zistila, že zariadenie funguje prízračným, buňuelovským spôsobom, kde nikto nemôže rozprávať, kde vládne pochybná dvojka (dnes už bez obalu s kočnerovskou imunitou) – manželia Tománkovci.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite