Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Michala Novotu

.michal Novota .stĺpčeky ..týždeň

.

letecký súboj zatiaľ bez obetí

„Každý príčetný štátnik bude chodiť domov autom alebo vlakom,” vyhlásil predseda parlamentu Andrej Danko. Nečudo, že druhý najvyšší ústavný činiteľ tomu prvému to lietadlo závidí, keď býva len tu, kúsok za humnami, v Miloslavove a pán prezident v Poprade. Zo 454 letov vo vládnom špeciáli, ktoré nalietal od roku 2015, vraj 319 nesúviselo s jeho kompetenciami. To je logické, lebo Andrejovi Kiskovi funkcia prezidenta zaniká vždy na víkend alebo po prekročení vzdušného priestoru Ivanky pri Dunaji. Ale inak to páni Danko a minister Kaliňák (tých poslancov Smeru, ktorí na tom kolaborovali, aj tak nepoznáte) neurobili zle. Smrteľný hriech papalášizmu voliči odpúšťajú ťažko, spomeňme si na Schusterove spanilé jazdy prvou triedou v rýchliku Čingov a Dzurindov bicykel. Izraelský atentát však celkom nevyšiel. Prezident sa z Jeruzalema ohradil, že lietanie mu ako lacnejšiu alternatívu ponúkol, ako inak, minister Kaliňák. Páni, keď neviete ako na „starého”, spýtajte sa Mečiara a Lexu. Skôr ako pôjdu do väzby.

tak nám zakázali hazard

Povedal by Švejk, keby sa vo štvrtok náhodou ocitol na chodbe Primaciálneho paláca v Bratislave. V Zrkadlovej sieni práve jeden z mladých aktivistov hovoril o svojej láske k mestu, ktoré postihol mor hracích automatov a rozvrátených rodín.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite