Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Starosta, kúp nám to čerpadlo!

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Za siedmimi horami a siedmimi dolinami, kde žili ľudia rýchlo a chceli mať všetko a hneď, sedeli okolo okrúhleho stola starosta a poslanci. 

Starosta, kúp nám to čerpadlo! Natália Ložeková / natalialozekova.sk

vtom zaškrípali a s rachotom sa rozvalili dvere a na zasadnutie obecného zastupiteľstva dorazili hasičky. Bojovo naladené. Na dedine sú požiarnici hlavná politická sila. A hasičky najsilnejšia mienkotvorná zbraň v srdci tohto ohňa ničiaceho združenia. Okamžite, ale okamžite potrebujú nové benzínové čerpadlo!

Na okresnom prebore sa zase nepresadili a hlavnou príčinou je chýbajúca silná striekačka. „Starosta, kúp nám to čerpadlo, nech to poslanci odhlasujú, teraz hneď! Dajte nám na to peniaze. Reprezentujeme predsa našu obec.“ Privítal som ich: „Upokojte sa dievčatá, veď nehorí. Fajn. Som za, kúpime. Ak je to pre vás to najdôležitejšie, striekačku budete mať. Peniaze, ktoré máme k dispozícii, sú dane našich občanov, teda sú aj vaše. Preto pri prerozdelení musíme brať do úvahy vaše požiadavky. Tých pár tisíc musíme na to nájsť.“

Začali sme spolu hľadať. Zvažovali sme, že zrušíme realizáciu detského ihriska v škôlke. Skoro každá z nich tam má svoje deti. Vedel som to. To sa im nepozdávalo. Alebo v škole nebudeme meniť umelú trávu na ihrisku, vysvetlite to vy riaditeľovi. Hmmm? Ani to sa im nepáčilo. Čo tak prestať doplácať dôchodcom na obedy? Mimochodom, sú to naši aj vaši rodičia, dedkovia a babičky. Zamietnuté. Alebo zvýšime dane? Na rodinu to bude takých desať eur.

Sadnú si naši ministri a zhodnú sa na tom, čo je najdôležitejšie, najefektívnejšie, čo sú priority.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite