Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Odolať pokušeniam

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Potom Duch vyviedol Ježiša na púšť, aby ho diabol pokúšal, tak sa to píše v Evanjeliu podľa Matúša. Nikto neujde pokušeniu. Ono je súčasťou našich životov. Je to cena za našu slobodu.

Odolať pokušeniam Natália Ložeková / natalialozekova.sk

lebo len ten, kto je slobodný, pozná to nebezpečenstvo – svoju slobodu použiť nie v prospech dobra, ale zla. A presne o tomto je pokušenie: Môžem si zvoliť aj zlo, môžem to chcieť a učiniť. Ježiš bol pokúšaný tak ako my: Aj on je človek, no pokušeniu odolal. Teraz v pôstnom čase je pokušenie Ježiša témou – aj to, ako v ňom obstál a ako my môžeme odolať pokušeniam, ktoré na nás doliehajú.

Ako prvé ma prekvapuje, že nie je reč o sexuálnych pokušeniach. Zväčša človek myslí na tieto naozaj veľmi silné pokušenia. Ony sprevádzajú človeka po väčšinu života. Tri pokušenia, ktorým bol Ježiš vystavený počas pôstu v samote na púšti, nie sú o nič menej silné než tie sexuálne. Ony sú však nebezpečnejšie, lebo sú skryté.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite