Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Srdcom sestry Hermany

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Mám rada pôst. Lepšie povedané pôstne obdobie. Nie, nie je to len o mäse ani o jarnej očistnej kúre. Je to o mne a Bohu. Svet sa spomalí, stíchne. A stíchne aj moje srdce. 

Srdcom sestry Hermany Natália Ložeková / natalialozekova.sk

keď robím na počítači, nezapnem si hudbu. Keď idem behať, nedám si mp3 prehrávač do uší. Keď pripravujem večeru, nezapnem si ako podmaz televízor. A potom sa to začne. Ticho je podmanivé, tvorivé a hlučné zároveň. Je to akýsi všeliek na dušu, ktorý však v malých dávkach veľmi neúčinkuje. Ticho si preto lakťami vytvorí priestor, aby mohlo urobiť svoju robotu.

Z ticha môžu klíčiť nové veci. Tiché rozprávania, kde je múdrosť nad zlato. Prehĺbenie priateľstiev, keď sa odstráni balast zbytočných slov. Zrazu sú aj párznakové sms obsažné. A samozrejme, duša oddychuje. Rastie ako cesto zarobené s droždím. Je jej príjemne teplo. Duša miluje ticho, patria k sebe. Keď je plná ticha, rastie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite