Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Depresia

.brat Filip .stĺpčeky .slovo františkána

Kde sa pozriem, tam vidím depresiu ako hrom. Tak v Amerike, ako aj v Európe, tak v politike, ako aj v cirkvi, tak štátnu, ako aj súkromnú. Depka, depka, depka – povedané tínedžersky.

Depresia Natália Ložeková / natalialozekova.sk

sú posledné dni fašiangového obdobia a nejeden depresívne naladený jedinec o nich môže povedať, že sa v ňom bez alkoholu nedá zabaviť. V duchu systematického antidepresívneho odboja by som tu rád na osvieženie aj na umocnenie fašiangovej atmosféry napísal niečo humorné, no vďaka celospoločenskej blbej nálade a štvrtému vonkajšiemu záťažovému stupňu by to vyzeralo prvoplánovo. Koniec koncov, ľudia vnímajú, že kdejaké humoresky by boli veselé, len keby neboli tak kruto pravdivé.

Napríklad: Istý zámožný psychopat napustil jedom peniaze, ktoré daroval detským domovom. Zomrelo dvadsať poslancov, dvanásť starostov a dvaja ministri. Deti ohrozené neboli a napokon sa potešili, že ani obdarované. V prípade nehlasovania o hazarde v Bratislave darujúci psychopat zrejme sľúbil poslancom, že fintu s jedom už nezopakuje.

Alebo iný príbeh: Angličan, Švéd a Slovák sa rozhodli darovať manželkám zlaté lyžičky. Na Angličanovej lyžičke bol nápis: Mojej anglickej ruži. Na Švédovej: Mojej švédskej orchidei. Na Slovákovej: Hotel Sliač.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite