Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Priama reč Lucie Piussi

.lucia Piussi .stĺpčeky .priama reč Lucie Piussi

Umenie posudzujem podľa toho, či si z neho môžem niečo zobrať pre svoj život. To, čo si beriem, má čisto duchovnú podstatu. Potrebujeme sa neustále obrodzovať, preto potrebujeme silné texty, obrazy, myšlienky. Inšpiráciu! 

Priama reč Lucie Piussi Natália Ložeková / natalialozekova.sk

za najsilnejší signál okamžitej inšpirácie považujem zimomriavky. To je, ako keď sa racionálne stretne s iracionálnym, päty s korienkami vlasov. Ak mi niekto povie, že ho inšpiroval môj text, je to najväčšia pocta. Nie je v mojom vlastníctve. Aj mňa predtým niekto inšpiroval. Je to ten najúžasnejší štafetový beh vzájomného iskrenia dňa s nocou.

Skutočné umenie je vždy sebaodhaľujúce. Vždy riskuje, že sa mu za jeho nahotu vysmejú tí, čo sú skrytí v tieni a neodhaľujú sa. Ak na to dôjde a umelec prekročí svet svojho prirodzeného zázemia, smeje sa drvivá väčšina. Byť skutočný umelec znamená prijať výsmech ako nutnosť. Preto to dokážu len silné nátury. Ten, kto s odhaľovaním svojich skutočných pohnútok len koketuje, nikdy nebude skutočný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite