Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci podľahli Švajčiarom 2:4, góly Kudrnu a Regendu nestačili na body

.sita .šport

Slovenskí hokejisti hrajú ďalší duel už v piatok, o 19.20 h SELČ ich čaká duel proti Kazachom.

Slováci podľahli Švajčiarom 2:4, góly Kudrnu a Regendu nestačili na body SITA/Tomáš Somr

slovenská hokejová reprezentácia zaznamenala na na tohtoročných majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji tretiu prehru, zverenci trénera Craiga Ramsayho vo štvrtok večer v lotyšskej Rige podľahli Švajčiarom 2:4. Slováci síce z 0:2 vyrovnali na 2:2 gólmi Andreja Kudrnu a Pavla Regendu, no Švajčiari pridali v III. tretine ďalšie dva góly a na turnaji sú stále bez straty bodu.

Tím SR na MS prehral so švajčiarskym výberom už štvrtý duel bez prerušenia, za kratší koniec ťahali aj v Helsinkách 2022, Rige 2021 a Kodani 2018. Zatiaľ naposledy slovenský výber tohto súpera zdolal ešte v Helsinkách 2012 na ceste za striebrom. Slovenskí hokejisti hrajú ďalší duel už v piatok, o 19.20 h SELČ ich čaká duel proti Kazachom. Švajčiari si na turnaji držali čisté konto dlhých 206 minút, keď v úvodných troch vystúpeniach neinkasovali ani raz a ich čaro „odklial“ až Kudrna v 26. minúte štvrtkového stretnutia.

Úvod stretnutia vyšiel lepšie Švajčiarom, ktorí sa v 6. minúte ujali vedenia zásluhou Jonasa Siegenthalera, ten strelou od modrej čiary prekvapil brankára Samuela Hlavaja. Aj Slováci mali šance, ale Marek Hrivík mieril tesne vedľa a neskôr Miloš Kelemen neusmernil puk z hokejky Patrika Kocha za gólmana Roberta Mayera. Tím SR sa v prvej tretine ubránil pri vylúčeniach Mária Luntera a Šimona Nemca.

Na začiatku druhej tretiny Hlavaj zneškodnil pokus Denisa Malgina, no v 25. minúte už bol krátky na strelu Nina Niederreitera pri prečíslení dvoch proti jednému. Slovenskému výberu sa vzápätí podarilo skorigovať, keď prihrávku od Kelemena využil debutant na tomto šampionáte Andrej Kudrna. Šance sa striedali na oboch stranách a Švajčiari nezužitkovali trestné strieľanie, čo 31 sekúnd pred druhou sirénou využil Pavol Regenda dorážkou pokusu Olivera Okuliara.

Švajčiari pridali aj tretí gól, keď v 47. minúte sa puk z hokejky Christiana Martiho odrazil od ruky Michala Ivana a skončil v slovenskej bránke. Najtesnejší náskok si výber „krajiny helvétskeho kríža“ pozornou hrou udržiaval a v závere pridal aj poistku, keď Gaetan Haas dopravil puk do prázdnej bránky pri power-play tímu SR.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2023 - Fínsko, Lotyšsko:

B-skupina (Riga):

Švajčiarsko - Slovensko 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Góly: 6. Siegenthaler (Malgin, Hischier), 25. Niederreiter (Ambühl), 47. Marti (Richard), 60. Haas (Miranda, Simion) - 26. Kudrna (Kelemen, Pánik), 40. Regenda (Okuliar, Kňažko)

Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Holm (Švéd.), MacFarlane (USA) - Nothegger (Rak.), Ondráček (ČR), 4840 divákov

Zostavy:

Švajčiarsko: Mayer - Kukan, Siegenthaler, Glauser, Moser, Loefel, Marti, Fora, Geisser - Malgin, Hischier, Fiala - Ambühl, Corvi, Niederreiter - Simion, Haas, Miranda - Bertschy, Richard, Herzog

Slovensko: Hlavaj - Nemec, Koch, Kňažko, Grman, Ivan, Rosandič, Jánošík, Gajdoš - Pánik, Hrivík, Kelemen - Hudáček, M. Sukeľ, Kudrna - Chromiak, Tamáši, Regenda - Lunter, Čacho, Okuliar

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite