Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kanaďanka St-Germainová senzačne získala titul v slalome žien, obhajkyňa striebra Vlhová skončila piata

.sita .šport

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová obsadila 5. miesto v sobotňajšom slalome žien na majstrovstvách sveta vo Francúzsku.

Kanaďanka St-Germainová senzačne získala titul v slalome žien, obhajkyňa striebra Vlhová skončila piata SITA/AP Photo/Marco Trovati

obhajkyňa striebornej medaily v tejto disciplíne z talianskej Cortiny D´Ampezzo 2021 si tak udržala svoju pozíciu z 1. kola. Senzačný titul získala Kanaďanka Laurence St-Germainová, ktorá bola po prvej jazde tretia. Američanka Mikaela Shiffrinová nepotvrdila vedúcu pozíciu z 1. kola a skončila druhá so stratou 0,57 s, bronz si vybojovala Nemka Lena Dürrová (+0,69 s). Vlhová zaostala za víťazkou v súčte dvoch kôl o 0,85 s, v 2. kola mala 18. najlepší čas. Shiffrinová mala až 29. čas.

„Toto som rozhodne nečakala, je to neuveriteľné. Bola som nervózna, na takúto pozíciu nie som zvyknutá,“ povedala St-Germainová v cieli po pretekoch.

Dvadsaťsedemročná Liptáčka Vlhová štartovala na MS vo Francúzsku iba v technických disciplínach, vo štvrtkovom obrovskom slalome žien obsadila 7. miesto. Obhajkyňa prvenstva Rakúšanka Katharina Liensbergerová skončila až na 20. pozícii so stratou 1,9 s na St-Germainovú. Americká hviezda Shiffrinová nepridala piaty titul majsterky sveta v slalome, no celkovo zaznamenala 14. medailu z MS, na šampionáte v roku 2021 bola v slalome tretia za Vlhovou. Shiffrinová tiež na MS 2023 triumfovala v obrovskom slalome a bola strieborná v super-G.

Petra Hromcová sa v 2. kole nepredstavila, v tom prvom išla na trať s číslom 56 a s mankom 7,21 s na Shiffrinovú obsadila 60. miesto z 99 klasifikovaných pretekárok. Vo štvrtkovom „obráku“ skončila na 38. priečke.

Olympijská víťazka v slalome zo ZOH 2022 v Pekingu Vlhová absolvovala na MS v zjazdovom lyžovaní celkovo 16 pretekov, z toho 15 individuálnych. Získala doposiaľ šesť medailí, vrátane zlatej v obrovskom slalome v roku 2019 vo švédskom Aare. Na MS 2019 bola tiež druhá v kombinácii a tretia v slalome. Na MS 2017 vo švajčiarskom St. Moritzi brala striebro v tímovej súťaži, na šampionáte pred dvomi rokmi v talianskej Cortine D´Ampezzo bola strieborná v slalome aj kombinácii.

Petra Vlhová zaznamenala v tejto sezóne Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní dokopy deväť pódiových umiestnení a jedno víťazstvo – v slalome v rakúskom Flachau. V celkovej klasifikácii seriálu je druhá so ziskom 966 bodov, no vedúca Shiffrinová má na konte už 1697 bodov. V hodnotení slalomu je Slovenka tretia s 530 bodmi, v obráku jej patrí štvrtá pozícia so 436 bodmi. Shiffrinová má už istý malý glóbus na slalom, svoj siedmy v kariére.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite