Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Americká hviezda Shiffrinová počas MS náhle ukončila spoluprácu s trénerom Dayom

.sita .šport

Day ako šéftréner Shiffrinovej tímu bol pri zisku striebornej medaily v super-G a pracoval s ňou aj v nasledujúcich dňoch, no počas tohto týždňa z dejiska šampionátu odišiel.

Americká hviezda Shiffrinová počas MS náhle ukončila spoluprácu s trénerom Dayom SITA/AP Photo/Gabriele Facciotti, File

dôvodom rozchodu je údajne rozdielny názor lyžiarky a trénera na budúce smerovanie. 

„Mikaela chce v budúcnosti robiť niečo iné, chce nové výzvy. Povedala o tom Mikeovi a on sa rozhodol odísť domov. Je pre mňa šok, že odišiel. Máme tu však veľa ľudí, ktorí podporujú Mikaelu a poskytujú jej tréning aj informácie potrebné na to, aby mohla robiť svoju prácu. Má veľkú podporu,“ vysvetlil riaditeľ sekcie alpského lyžovania v americkom zväze Patrick Riml.

Líderka celkového poradia Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2022/2023 sa poďakovala Dayovi za dlhoročnú pomoc.

„Po siedmich sezónach spolupráce som sa rozhodla posunúť vpred s novým trénerom na nasledujúcu časť mojej kariéry. Chcem sa poďakovať Mikeovi za jeho prácu a oddanosť počas ostatných rokov“, vyhlásila Shiffrinová, na ktorú na MS vo Francúzsku čakajú vo štvrtok preteky v obrovskom slalome a v sobotu slalom.

Mikaela Shiffrinová nezostala na šampionáte bez trénera, stále má pri sebe mamu Eileen a nového asistenta Marka Mittera. Naďalej bude mať aj podporu ostatných amerických reprezentačných koučov. V aktuálnej sezóne prekonala ženský rekord krajanky Lindsey Vonnovej v počte triumfov v seriáli SP a len jedno víťazstvo jej chýba na vyrovnanie celkového rekordu oboch pohlaví, ktorý patrí Švédovi Ingemarovi Stenmarkovi (86).

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite