Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Petra Vlhová zvíťazila v nočnom slalome vo Flachau

.sita .šport

Dvadsaťsedemročná Liptáčka triumfovala s náskokom 43 stotín sekundy pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou, tretia skončila s mankom 85 stotín sekundy Nemka Lena Dürrová.

Petra Vlhová zvíťazila v nočnom slalome vo Flachau SITA/AP Photo/Marco Trovati

slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa dočkala víťazstva v seriáli Svetového pohára aj v sezóne 2022/2023. Dvadsaťsedemročná Liptáčka v utorok večer ovládla slalom v rakúskom Flachau, v ktorom bola líderkou aj po prvom kole. Pre Vlhovú je to 27. triumf v SP a osemnásty v slalome. V tomto seriáli sa Vlhová dostala na pódium už v 65. pretekoch, v slalome ich má na svojom konte rovných 40. Na triumf v SP čakala Vlhová desať mesiacov, predtým naposledy zvíťazila v ešte v marci vo švédskom Aare.

V utorkovom slalome triumfovala Slovenka s náskokom 43 stotín sekundy pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou, tretia skončila s mankom 85 stotín sekundy na víťazku Nemka Lena Dürrová. Nemecká reprezentantka bola po prvom kole štvrtá, no v druhom dosiahla najlepší čas a využila zaváhanie mladej Chorvátky Zrinky Ljutičovej, ktorá v druhom kole vypadla.

„Som veľmi šťastná, bol to naozaj dlhý čas. ďakujem skvelým fanúšikom za podporu a aj môjmu tímu za to, že stáli pri mne, keď sa mi nedarilo. Som šťastná, že som tu zvíťazila, je to naozaj výnimočné. Ďakujem,“ hovorila Vlhová do mikrofónu organizátorov.

Elitná slovenská lyžiarka v utorok nepripustila, aby sa Shiffrinová osamostatnila na čele historického rebríčka víťazstiev v SP medzi ženami. Spolu s krajankou Lindsey Vonnovou má na svojom konte 82 triumfov. Od absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka ju naďalej delia štyri prvenstvá. „Všetci vidia, akú ma Mikaela formu, ale viem, že môžem byť lepšia, ak mi všetko vyjde. Na 83. víťazstvo si bude musieť počkať,“ povedala Vlhová v prenose RTVS.

„V druhom kole to bol veľký boj. Vedela som, že Mikaela pôjde na doraz. Dnes som sa cítila dobre, mala som dobré nohy. Som šťastná, že som zvíťazila aj v tejto sezóne. Teším sa, že som triumfovala som vo Flachau pred toľkými fanúšikmi zo Slovenska. Celý deň som bola sústredená, no pred druhým kolom tam bol trochu stres, pretože dlho som nebola v pozícii líderky. Tak veľmi som chcela zvíťaziť a som šťastná, že sa mi to podarilo,“ pokračovala Liptáčka, ktorá vo Flachau dosiahla už tretí triumf a štvrté pódium.

V celkovom poradí SP je líderkou Shiffrinová so ziskom 1195 bodov, druhá Vlhová v utorok jej náskok skresala o 20 bodov, no stále na ňu stráca 399 bodov. V hodnotení disciplíny vedie Američanka so ziskom 605 bodov o 135 bodov pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou, Vlhová je tretia o ďalších 10 bodov za Švajčiarkou. „Som spokojná s výkonom, snažila som sa o víťazstvo, no Petra si za svoje jazdy zaslúžila triumf,“ poznamenala Shiffrinová pre RTVS. Američanka v minulosti zvíťazila vo Flachau štyrikrát, na piaty triumf si musí ešte počkať.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite