Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová tretia po 1. kole slalomu v Záhrebe, vedie Američanka Shiffrinová

.sita .šport

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová stráca na líderku 55 stotín sekundy, lepší čas ako 27-ročná Liptáčka dosiahla aj Švédka Anna Swennová Larssonová.

Vlhová tretia po 1. kole slalomu v Záhrebe, vedie Američanka Shiffrinová SITA/AP Photo/Giovanni Auletta

slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej patrí 3. priečka po prvom kole stredajšieho slalomu na pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v chorvátskom Záhrebe. Dvadsaťsedemročná Liptáčka po prvej jazde zaostáva o 55 stotín sekundy za líderkou Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Druhá je s mankom 23 stotín sekundy Švédka Anna Swennová Larssonová. Druhé kolo je na programe o 16.30 h.

S odstupom 86 stotín sekundy za Shiffrinovou je Rakúšanka Katharina Liensbergerová, piata priečka patrí Kanaďanke Ali Nullmeyerovej (+1,21 s) a šiesta je Švajčiarka Wendy Holdenerová (+1,28 s). Uvedené platí po odjazdení elitnej tridsiatky pretekárok, poradie na čele by sa však už meniť nemalo. Prvú jazdu absolvovali slalomárky zo zníženého štartu.

Shiffrinová v Záhrebe útoční na rekord krajanky Lindsey Vonnovej, ktorá počas kariéry dosiahla 82 víťazstiev v pretekoch SP. Shiffrinová ich má na svojom konte zatiaľ 80, v Chorvátsku sú na programe slalomy v stredu aj vo štvrtok. Američanku už len šesť víťazstiev delí od absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka. Petra Vlhová má na svojom konte 26 triumfov.

Slovenka by v Záhrebe rada predĺžila svoju víťaznú sériu, na Medveďom vŕšku triumfovala v ostatných troch pretekoch v rokoch 2020, 2021 a 2022. Predtým tam bola dvakrát druhá (2017 a 2019) a raz štvrtá (2018). Na prvenstvo v SP čaká Vlhová od 11. marca 2022, vtedy ovládla obrovský slalom vo švédskom Aare.

Česká reprezentantka Martina Dubovská, ktorá je Slovenka a žije v Liptovskom Mikuláši, mala v stredu veľkú smolu, keď vypadla už na prvej bránke, na ktorej chytila „špicara“.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite