Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mladí Slováci sa pripravujú na Fínov, útočník Sýkora má po tréningu niekoľko stehov na uchu

.sita .šport

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov si už zatrénovali v dejisku MSJ v kanadskom Monctone. Zverenci trénera Ivana Feneša sa nachádzali v jednom z dvoch hostiteľských miest od soboty, na ľade sa tam dostali v nedeľu.

Mladí Slováci sa pripravujú na Fínov, útočník Sýkora má po tréningu niekoľko stehov na uchu SITA/Ron Ward/The Canadian Press via AP

hlavný kouč mal na tréningu k dispozícii 22 korčuliarov a troch brankárov, na turnajovú súpisku zatiaľ zaradil 21 mien - troch brankárov, šiestich obrancov a dvanástich útočníkov. Informácie priniesol oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

„Mali sme na programe aj spoločné tímové fotenie, takže hráči sa na prvom tréningu v Monctone ťažšie rozbiehali. Postupne sa však dostali do tempa a v závere to malo obrovskú kvalitu. Hala je krásna, typická kanadská. Trochu sa zžívame s prostredím, ale myslím si, že to bude fajn,“ povedal tréner Ivan Feneš, ktorý z kádra pred štartom šampionátu vyradil obrancov Mariána Moška s Borisom Žabkom aj útočníka Tim Danielčáka. V tíme zostali ešte dve voľné miesta, ktoré môžu doplniť Michal Laurenčík, Jozef Viliam Kmec, Martin Mišiak alebo Alex Šotek. Ďalší dvaja hráči by mohli zasiahnuť do zápasov iba v prípade zranenia tímového kolegu.

Šampionát v Kanade sa začne už v pondelok 26.12., no slovenskí mladíci vstúpia do hry až v utorok duelom proti rovesníkom z Fínska. „V týchto dňoch sa už zameriavame na prvého súpera. V nedeľu sme mali pripravené dve špeciálne cvičenia na fínsky systém hry. Rovnako sa tomu budeme venovať aj v pondelok. Videli sme taktiež fínsky zápas,“ prezradil Feneš, ktorého v nedeľu na okamih vystrašila situácia zo záveru tréningu. Odrazený puk nešťastne trafil do hlavy útočníka Adama Sýkoru, ktorý dlhšie ležal na ľadovej ploche. Jeho zranenie však nebolo vážne a vyžiadalo si zopár stehov na pravom uchu.

Súčasťou základnej B-skupiny v Monctone sú okrem Slovákov aj Fíni, Švajčiari, Lotyši a Američania, v A-skupine v Halifaxe sú Kanaďania, Rakúšania, Švédi, Česi a Nemci.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite