Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

MS vo futbale? Strácajú zmysel. Je to súťaž klubov a vyhrala ju Európa

.peter Matuška .šport

Argentína je futbalovým majstrom sveta. To sa nedá poprieť. Ale! Viete, koľko argentínskych futbalistov hrá v argentínskych kluboch a koľko v európskych? Štatistika je otravná, ale má aj svoj pôvab. Už pred semifinále som mal pocit, že futbalu stačí Európa s arabskými peniazmi.

MS vo futbale? Strácajú zmysel. Je to súťaž klubov a vyhrala ju Európa SITA/AP Photo/Hassan Ammar

keď ste sa dostali až do sekcie .šport, tak ste už asi všetko o majstrovstvách sveta vo futbale čítali, videli, počuli, pohádali ste sa v krčme alebo doma so susedom, manželkou, deťmi atď. Viete, že zápas Argentína – Francúzsko označili dokonca aj anglické médiá za najlepšie finále v histórii MS. Ak si to spojíte historicky, geograficky a politicky, tak to by teda Angličania fakt nemali ani vysielať, pretože „nemusia“ ani jedných. Lenže tu sa ukázalo, že futbal predsa len porazil politiku. 

je jedno, odkiaľ si  

Asi sa vám to nebude chcieť robiť. Hľadať údaje o futbalistoch tak, ako sa nechcelo ani mne. Postačia nám hráči Argentíny, Francúzska, Chorvátska a Maroka (v takomto poradí sa im podarilo skončiť na majstrovstvách sveta v Katare). Pozrite si „kolorizáciu“ hráčov, miesta ich narodenia a miesta výkonu práce (rozumej: klubová príslušnosť). Stále viac sa vo svetovom fenoméne menom futbal ukazuje, že je úplne jedno, či ste hnedý, biely, čierny, alebo žltý. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite