Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová je po prvom kole nedeľňajšieho slalomu tretia

.sita .šport

Prvé kolo nedeľňajšieho slalomu nedokončila druhá žena sobotňajších pretekov Švédka Anna Swennová Larssonová.

Vlhová je po prvom kole nedeľňajšieho slalomu tretia SITA/AP Photo/Alessandro Trovati

slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej patrí tretia priečka po prvom kole nedeľňajšieho slalomu žien v seriáli Svetového pohára vo fínskom Levi. Dvadsaťsedemročná Liptáčka štartoval s číslom sedem a na druhom aj treťom medzičase viedla, do cieľa však prišla s mankom 10 stotín sekundy na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

„Ešte to predýchavam, lebo dnes to bolo poriadne náročné. Podmienky sú ťažšie ako včera, v porovnaní so sobotou je trochu chladnejšie, no časovo to nevyzerá zle. Viem, že pri nájazde do roviny pred cieľom som spravila chybu a stratila tam nejaký čas. Bolo to iné ako včera, ale snažila som sa byť v pokoji a sústrediť sa na svoju jazdu. Videla som baby predo mnou a videla, že trať bola náročnejšie. Chcela som odovzdať maximum a takto to dopadlo,“ zhodnotila Vlhová v prenose JOJ Šport.

Sobotňajšia víťazka Shiffrinová štartoval ako druhá a dostala sa na čelo, za ňu sa potom s mankom siedmich sekúnd zaradila so šestkou Nemka Lena Dürrová, ktorá po viedla v sobotu po prvej jazde. Už v prvom kole vypadla Švédka Anna Swennová Larssonová, ktorá v sobotu finišovala druhá. Shiffrinová aj Vlhová majú v Levi na svojom konte po päť víťazstiev.

Česká reprezentantka Martina Dubovská narodená v Liptovskom Mikuláši figuruje s odstupom 1,28 sekundy na 16. mieste. Uvedené platí po odjazdení elitnej tridsiatky, v štartovej listine prvého kola figuruje rovnako ako v sobotu dovedna 75 pretekárok. Druhé kolo je na programe od 13.15 h.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite