Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová skončila tretia v slalome v Levi, zvíťazila Shiffrinová

.sita .šport

Petra Vlhová sa vo fínskom Levi dostala na pódium už ôsmykrát.

Vlhová skončila tretia v slalome v Levi, zvíťazila Shiffrinová AP Photo/Alessandro Trovati

slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová nepridala piaty triumf bez prerušenia v slalome Svetového pohára vo fínskom Levi. Dvadsaťsedemročná Liptáčka sa vo svojom jubilejnom desiatom štarte v tomto stredisku za polárnym kruhom dostala "aspoň" na pódium, v sobotu ju klasifikovali na tretej priečke. Naďalej platí, že keď Vlhová dokončila preteky v Levi, stále skončí v Top 3. Okrem piatich triumfov má na svojom konte aj jedno druhé a po sobote aj dve tretie miesta. Raz tam nedokončila druhé kolo a raz nepostúpila z prvého kola.

Petra Vlhová bola v sobotu po prvom kole štvrtá a v konečnom účtovaní nestačila na svoju najväčšiu rivalku Američanku Mikaelu Shiffrinovú ani na Švédku Annu Swennovú Larssonovú. Prvenstvo si vyjazdila americká reprezentantka, ktorej po prvom kole patrila tretia priečka. V druhom dosiahla najlepší čas a dostala sa na čelo, z ktorého ju nezosadila švédska súperka a ani líderka po prvej jazde Nemka Lena Dürrová. Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf v SP Shiffrinová triumfovala s náskokom 16 stotín sekundy pred Swennovou Larssonovou, Vlhová za ňou zaostala o dve desatiny sekundy. Dürrová napokon obsadila 4. pozíciu s odstupom 75 stotín sekundy na Shiffrinovú. Tá v sobotu zaznamenala už 75. triumf v pretekoch SP, až 48 z nich dosiahla v slalome. V počte víťazstiev v niektorej z disciplín je rekordérka a svoje maximum ešte zlepšila.

"Som spokojná, pretože nie je jednoduché bojovať v takejto konkurencii. Som rada, že som sa v porovnaní s prvým kolom posunula nahor o jednu priečku. Ide o maličkosti a ja budem bojovať. Chcem si trochu oddýchnuť a zajtra idem na to," zhodnotila Vlhová v prenose JOJ Šport a doplnila: "Vždy chcem víťaziť, ale som šťastná aj za toto tretie miesto. Dala som do toho všetko a stačilo to na tretiu priečku."

Američanka sa v sobotu dorovnala Vlhovej v počte triumfov v Levi, obe majú na svojom konte po 5 "sobov". V Laponsku totiž víťazka získa soba, ktorého má možnosť pomenovať a smie ho v budúcnosti navštevovať. Petra Vlhová už mala prichystané meno pre prípadného šiesteho, chcela ho pomenovať podľa mamy Zuzany. Minimálne do nedele si však musí počkať. V nedeľu je prvé kolo na programe o 10.15 h SEČ a druhé sa začne o tri hodiny neskôr.

Zaujímavosťou je, že až sobotňajší slalom v Levi odštartoval ženskú časť SP v zjazdovom lyžovaní. Obrovský slalom v Söldene, paralelné preteky v Lechu aj zjazdy pod vrcholom Zermattu totiž v predchádzajúcich týždňoch "zmarilo" počasie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite