Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štart NHL v Prahe: V úvode novej sezóny naplno bodovali hráči Nashvillu, zdolali San Jose

.sita .šport

Zámorská hokejová NHL už má za sebou ostrý štart novej sezóny, ktorý v Prahe obstarali americké kluby Nashville Predators a San Jose Sharks. Zo zisku dvoch bodov sa v piatok večer v O2 Arene tešili "domáci" Predators, ktorí zvíťazili 4:1.

Štart NHL v Prahe: V úvode novej sezóny naplno bodovali hráči Nashvillu, zdolali San Jose SITA/AP Photo/Petr David Josek

odveta je na programe v sobotu opäť o 20.00 h a domáci budú hráči Sharks, po tomto súboji sa oba kluby vrátia do zámoria. Pre ostatné kluby sa základná časť ročníka 2022/2023 začne v stredu 12. októbra.

Novú sezónu otvoril čestným vhadzovaním niekdajší český futbalový brankár Petr Čech, ktorý je tiež hokejový gólman. Na premiérový presný zásah v ročníku čakali pražská diváci iba 61 sekúnd, keďže už v úvode druhej minúty otvoril skóre stretnutia Kiefer Sherwood. Ešte v prvej desaťminútovke vyrovnal za "žralokov" český útočník Tomáš Hertl, no po zásahu pražského rodáka to bolo zo strany hokejistov San Jose všetko. Triumf Nashvillu v ďalšom priebehu zariadili gólmi Eeli Tolvanen, Nino Niederreiter a Matt Duchene.

Zaujímavosťou je, že Sherwood aj Niederreiter prišli do Nashvillu ako voľní hráči pred aktuálnou sezónou z Caroliny resp. Colorada. "Myslím si, že noví hráči dobre zapadli a mali veľký podiel na našom úspechu. Nejde len o produktivitu, ale aj o štýl našej hry. Veľmi rýchlo sa s ním zžili, čo je príjemné zistenie," vyhlásil po súboji John Hynes, cituje ho oficiálny web NHL.

Takmer 17-tisíc priaznivcov na tribúnach vytvorilo príjemnú kulisu, ktorú ocenili aj aktéri stretnutia. "Atmosféra bola búrlivá. Fanúšikovia v Česku sú vášniví a milujú hokej. Tomáš Hertl je tu dosť populárny, presne tak sme to aj očakávali," vyhlásil po súboj kouč Sharks David Quinn.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite