Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nenápadný Šťastný brat

.peter Matuška .šport

Možno nebol z tých štyroch úplne najšťastnejší, ale Šťastný bol. V slovenskom hokeji zanechal výraznú stopu, hoci na prvý pohľad nenápadnú. Vladimír Šťastný sa so svetom i hokejom rozlúčil vo veku 77 rokov.

Nenápadný Šťastný brat TASR/Pavel Neubauer Vľavo Vladimír Šťastný, vpravo Ladislav Čambal odovzdáva ocenenie za celoživotnú prácu a životné jubileum. 20.4.2015

aj keď nebol taký známy ako jeho mladší bratia Marián, Peter a Anton, má na rozdiel od nich „na svedomí“ kompletnú medailovú zbierku z MS a postup na zimné olympijské hry. A čiastočne aj úspech svojich bratov a slovenských hokejových brankárov. To nie je zlá bilancia. Asistoval trom najúspešnejším slovenským trénerom hokejovej reprezentácie. Bol pri rekordne rýchlom postupe z hokejového „C-suterénu“ až do „A-elity“. 

Vtedy, v polovici 90-tych rokov, robil asistenta Júliusovi Šuplerovi pri ceste z rôznych kvalifikácií až k 6. miestu na ZOH Nórsku. Jánovi Filcovi výrazne pomohol pri striebre v roku 2000 v ruskom Petrohrade a zlate v roku 2002 vo švédskom Göteborgu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite