Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Your Majesty, ďakujeme za to buly na Slovensku

.peter Matuška .šport

Je to asi posledná vec, na ktorú by som kedy pomyslel. Písať o vzťahu nejakého šéfa starej európskej monarchie k športu! Predstavte si ju „s kabelkou na lakti, klobúkom od mamy“, ako stojí medzi dvoma hokejistami a hádže na ľad puk! Už to samo o sebe vám v súvislosti so športom a jej majestátom musí pripadať absurdné. A teraz to ešte skúste napísať ako nekrológ.

Your Majesty, ďakujeme za to buly na Slovensku SITA/AP Photo/Felipe Dana

treba mať Philipa

Neuveríte, ale dá sa to, ale musíte mať filipa. Tak ako ona. Pretože aj jej manžel Philip mal nadhľad, humor, láskavosť, diplomaciu... V podstate som koncom októbra 2008 len zdvihol jedno obočie, keď som zachytil informáciu, že na Slovensko prídu. Keď pred exhibičným hokejovým zápasom medzi Aquacity ŠKP Poprad a anglickým majstrom Guilford Flames hodila s tou taštičkou a v klobúčiku s úsmevom buly, tak som už zdvihol aj druhé obočie. A to som ešte nevedel všetko.

Napríklad, že jej manžel Philip ujde z VIP-ky a postaví sa medzi striedačky a fanúšikov, aby lepšie videl a počul, čo sa deje. Vrátane odpľúvania na podlahu a, povedzme, veľmi naturálneho hokejového slovníka. Ochrankári neboli úplne nadšení. Aj pre neho to bol, rovnako ako pre jej výsosť, prvý hokej v živote. Nebude to asi len tým buly v Poprade, ale v každom prípade hrala Veľká Británia na tohtoročných MS A-kategórie v hokeji. Napriek tomu, že vzťah Brit – hokej nie je úplne ideálny. Treba dodať, že hrali dosť neúspešne.     

gesto pre slovenský šport

Slovenský šport mal kontakt s britským dvorom aj na „dvore“ vtedajšieho prezidenta SR.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite