Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zobrali by ste dieťa na finále Ligy majstrov? Teraz určite. V 80. rokoch určite nie

.peter Matuška .šport

Liverpool si pamätám vo finále Ligy majstrov, keď to ešte nebola Liga. Vtedy to bol Pohár európskych majstrov. Iba (!) majstrov. Nie druhých, tretích, kvalifikovaných a všelijakých ďalších mužstiev vo svojich ligách... Ale spomienka na finále FC Liverpool – Juventus Turín v roku 1985 nie je vôbec príjemná. Myslím, že po 37 rokoch bude môj víkendový dojem zo zápasu Liverpool – Real Madrid (sobota, 21.00 h) podstatne lepší.

Zobrali by ste dieťa na finále Ligy majstrov? Teraz určite. V 80. rokoch určite nie SITA/AP Photo/Jon Super

ako futbalovo nadržaný tínedžer by som vtedy na finále najlepšej svetovej klubovej súťaže išiel hneď, aj keby som mal ujsť z domu. Vidieť Platiniho, Bonieka, Rossiho, na druhej strane chytať v bránke Grobbelaara, strieľať Iana Rusha, Kennyho Dalglisha…. 

snáď by som nezomrel v sektore Z

Hneď by som šiel, keby som mal vtedy také možnosti, aké majú deti dnes. Napríklad peniaze a výhodu, že na cestu do Bruselu nemusíte už v Devíne preskakovať plot z ostnatého drôtu pod elektrickým prúdom a potom preplávať Dunaj. Keby to vtedy vyšlo s tým plotom a Dunajom, možno by som zomrel až na štadióne. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite