Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko vyhralo v dôležitom zápase s Talianskom 3:1. O postupe do štvrťfinále rozhodne zápas s Dánskom

.sita .šport

O sobotňajšom triumfe slovenskej reprezentácie rozhodol Michal Krištof, Adam Sýkora a Alex Tamáši.

Slovensko vyhralo v dôležitom zápase s Talianskom 3:1. O postupe do štvrťfinále rozhodne zápas s Dánskom AP Photo/Martin Meissne

nádej slovenskej hokejovej reprezentácie na vytúžený postup do štvrťfinále majstrovstiev sveta vo Fínsku stále žije, zverenci trénera Craiga Ramsayho v sobotňajšom večernom súboji helsinskej A-skupine zdolali Talianov 3:1. Slováci majú na svojom konte zo šiestich duelov deväť bodov a v tabuľke im patrí piata priečka o skóre za štvrtými Dánmi. Slovenskí hokejisti majú pred sebou už len jeden duel, v utorok popoludní vyzvú Dánov. Slováci majú všetko vo svojich rukách, bez ohľadu na ďalšie výsledky im na postup do vyraďovacej časti postačí triumf v riadnom hracom čase. Ak predtým Dáni nezvíťazia v súboji s Kanaďami, stačiť im bude aj triumf po predĺžení alebo samostatných nájazdoch.

V 19. vzájomnom súboji sa zrodil štrnásty triumf Slovákov, ktorí dosiahli aj jednu remízu a štyri prehry. V elitnej kategórii MS si títo súperi zmerali sily siedmykrát a hráči SR si pripísali siedme víťazstvo. V minulosti Talianov zdolali na šampionátoch v rokoch 1997, 1998, 1999, 200, 2014 a 2017.

Slováci začali sobotňajší duel aktívne a v prvej tretine dovedna 15 striel na bránku premenili na dva góly. Najprv sa v 11. minúte ujala dorážka Michala Krištofa a šesť sekúnd pred prvou sirénou sa do listiny strelcov zapísal aj mladík Adam Sýkora. Druhá dvadsaťminútovka nebola príliš atraktívna a stav sa v nej nezmenil. Hráči SR sa najprv ubránili pri vylúčení Róberta Lantošiho, neskôr nevyužili dve početné výhody.

V tretej časti v 45. minúte Taliani skorigovali zásluhou presilovkového gólu Alexa Trivellata, neskôr však tiež v početnej výhode dodal pokoj na slovenské hokejky Alex Tamáši gólom na 3:1. Reprezentanti Talianska viac ako dve minúty pred koncom III. tretiny siahli k hre bez brankára, počas nej sa však už stav nezmenil.

Taliansko - Slovensko 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Góly: 45. Trivellato (S. Kostner) - 11. Krištof (Tatar, Slafkovský), 20. A. Sýkora (Slafkovský, Tatar), 50. Tamáši (Ivan, Lantoši)

Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:1,oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ansons (Tal.), Rohatsch (Nem.) - Constantineau (Fr.), Zunde (Lot.)

zostavy:

Taliansko: Bernard - Di Perna, Trivellato, Pietroniro, Miglioranzi, Gios, Glira, Spornberger - Petan, S. Kostner, Sanna - Frigo, Mantenuto, McNally - Frank, D. Kostner, Hannoun - Insam, Traversa, Deluca - Mantinger

Slovensko: Húska - Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Jánošík, Gachulinec, Rosandič - Tatar, Krištof, Slafkovský - Regenda, M. Roman, Takáč - Lantoši, Tamáši, Liška - A. Sýkora, Kollár, Lunter

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite