Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chelsea zažila na anglickej pohárovej scéne ďalšie neúspešné finále

.sita .šport

FC Liverpool môže v tejto sezóne stále pomýšľať na zisk štyroch trofejí.

Chelsea zažila na anglickej pohárovej scéne ďalšie neúspešné finále SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

nemecký futbalový kouč Jürgen Klopp skompletizoval zbierku trofejí s anglickým tímom FC Liverpool. Dosiaľ mu v nej chýbala trofej za triumf v anglickom FA Cupe, no už to neplatí. "The Reds" v sobotňajšom finále najstaršej pohárovej súťaže sveta proti FC Chelsea po bezgólovom priebehu zvíťazili v jedenástkovom rozstrele 6:5. Liverpool získal FA Cup premiérovo od ročníka 2005/2006, v súťaži triumfoval po ôsmy raz.

„Nemôžem byť viac hrdý na mojich chlapcov,“ povedal Klopp, podľa ktorého v zápase rozhodli malé detaily. Päťdesiatštyriročný rodák zo Stuttgartu napodobnil legendárneho Sira Alexa Fergusona a stal sa iba druhým trénerom, ktorý s jedným anglickým klubom vyhral európsky pohár, Premier League, FA Cup a anglický Ligový pohár.

Liverpool ešte môže tohtosezónnu bilanciu vylepšiť, keďže stále je v hre o majstrovskú trofej v najvyššej anglickej súťaži a o dva týždne sa predstaví v parížskom finále Ligy majstrov proti Realu Madrid.

SITA/AP Photo/Ian Walton

„Víťazstvo v FA Cupe je fantastický moment. Dáva nám to ešte väčšiu sebadôveru pred zvyšnými duelmi Premier League a finále Ligy majstrov,“ poznamenal liverpoolský brankár Alisson Becker. „Musíme to poriadne osláviť. Zajtra je ďalší deň a stále máme veľa práce,“ povedal Konstantinos Tsimikas, ktorý v rozstrele premenil rozhodujúci pokus.

Hráči FC Chelsea prehrali tretie finále FA Cupu po sebe. Vlani v ňom podľahli Leicestru City a predminulý rok nestačili na Arsenal Londýn. Aby toho nebolo málo, v tejto sezóne prehrali s Liverpoolom taktiež finále Ligového pohára. Aj vtedy rozhodol rozstrel zo značky pokutového kopu.

„Je to ťažké. Samozrejme, radi by sme dosiahli iný výsledok. Z prehry sme sklamaní. Keď sme išli do rozstrelu, snažili sme urobiť to najlepšie. Boli sme pripravení, no taký je futbal. V ostatných dvoch finálových zápasoch sa jedenástky nepriklonili na našu stranu,“ povedal na klubovom webe obranca Chelsea César Azpilicueta.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite