Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slováci v sobotu tesne podľahli Nemcom

.sita .šport

Zatiaľ naposledy slovenskí reprezentanti zdolali výber Nemecka na MS ešte v roku 2013, v sobotu si proti tomuto súperovi pripísali už štvrtú prehru bez prerušenia na tomto fóre.

Slováci v sobotu tesne podľahli Nemcom SITA/AP Photo/Martin Meissner

slovenskej hokejovej reprezentácii nevyšiel druhý súboj na majstrovstvách sveta vo Fínsku. Zverenci trénera Craiga Ramsayho v sobotu večer v Helsinkách podľahli výberu Nemecka tesne 1:2. Rozhodli dva presné zásahy Nemcov v prvej polovici druhej tretiny, na čo Slováci reagovali len skorigovaním zásluhou Kristiána Pospíšila. V 68. vzájomnom súboji sa zrodila 29. prehra Slovákov, ktorí dosiahli aj 38 triumfov a jednu remízu. V nedeľu majú slovenskí hokejisti voľno a v pondelok vyzvú Kanaďanov.

Predtým si naposledy obaja súperi zmerali na MS sily v Košiciach 2019, z triumfu 3:2 sa vtedy tešili Nemci. Nemecký výber na tomto fóre uspel aj v rokoch 2016 a 2017. Zatiaľ naposledy na MS slovenskí reprezentanti zdolali Nemcov ešte v roku 2013. V aktuálnom roku na februárových ZOH v čínskom Pekingu slovenský tím na ceste za bronzom zdolal aj nemeckú reprezentáciu 4:0. Tímy Slovenska a Nemecka absolvovali dve prípravné stretnutia pred aktuálnym šampionátom, v Drážďanoch v oboch dueloch uspeli slovenskí hráči 3:1 a 3:2.

Prvá tretina priniesla kvalitný hokej, no bola bez gólov. Obaja súperi sa dostali do šancí, ale brankári si držali čisté konto. Za zmienku stojí dobrý teš Jakuba Minárika, ktorý sa „obtrel“ o žŕdku nemeckej bránky. Zaujala aj prihrávka Michala Krištofa na Tomáša Tatara, no jeho pokus nebol presný. Oba tímy si uvedomovali dôležitosť duelu v súvislosti s prípadným postupom do štvrťfinále. Úvod druhej časti mali lepší Nemci. V 22. min Matthias Plachta poslal puk z pravého kruhu na slovenskú bránku a ten sa od obrancu Mária Grmana dostal za Patrika Rybára – 0:1. V 27. minúte sa nemecký výber dostal do prečíslenia, ktoré gólovo zakončil Leonhard Pföderl po odrazenom pokuse Marcela Noebelsa. 

Slovenský tím sa dočkal gólu až na začiatku druhej polovice duelu, dôrazný Kristián Pospíšil pri jednej žŕdke získal puk, rýchlo zozadu obkrúžil bránku a zasunul ho do odkrytej časti. Nemci potom nevyužili dlhú presilovku o dvoch korčuliarov, počas ktorej zvierali zverencov trénera Ramsayho. Tí dostali podobnú príležitosť v úvode III. tretiny, ale ani ich početná výhoda o dvoch hráčov sa neskončila gólom. S pribúdajúcim časom sa stupňoval tlak slovenského tímu, no vytúžený vyrovnávajúci gól neprichádzal, preto Slováci pristúpili k hre bez brankára. Ani v nej sa už skóre nemenilo.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite