Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenskí hokejisti do 18 rokov postúpili do elitnej kategórie majstrovstiev sveta

.sita .šport

Mladí Slováci na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v Piešťanoch v štyroch dueloch nestratili ešte ani bod a už majú istotu návratu medzi elitu.

Slovenskí hokejisti do 18 rokov postúpili do elitnej kategórie majstrovstiev sveta TASR - Lukáš Grinaj

slovenská reprezentácia hokejistov do 18 rokov bude v nasledujúcej sezóne súčasťou elitnej kategórie majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie. Zverenci trénera Ivana Feneša majú istotu postupu už po štyroch dueloch turnaja A-skupiny I. divízie MS v Piešťanoch. Na svojom konte majú totiž plný počet 12 bodov a ani prípadné zaváhanie v nedeľu proti rovesníkom z Kazachstanu ich neoberie o prvú priečku tabuľky.

Mladí Slováci zatiaľ zdolali Japoncov 8:2, Nórov 5:2, Francúzov 6:3 a v piatok aj Dánov 3:1. Nahor z Piešťan postúpia dva najlepšie tímy a spolu s výberom SR sa medzi elitu dostali aj Nóri, z druhej priečky ich už nemôže zosadiť iný tím. Isté je už aj to, že o úroveň nižšie minimálne na jednu sezónu klesnú Japonci.

"Chlapcom gratulujem, v dnešnom zápase podali heroický výkon. Žiaden súpera nám nič nechce darovať, ale sami sme si to vybojovali. Som rád, že sme späť medzi elitou, kde patríme. Do turnaja sme vstupovali s tým, že ho chceme vyhrať. A tak pristúpime aj k nedeľňajšiemu súboji proti Kazachom," povedal vo vysielaní televízie JOJ Šport tréner Feneš. Auto víťazného gólu v piatkovom súboji Jakub Kopecký doplnil: "Bolo to dosť vyrovnané, ale dokázali sme to otočiť a je to krásne."

Zatiaľ naposledy slovenskí mladíci hrali medzi elitou v jari 2019, na šampionáte vo Švédsku vtedy obsadili poslednú 10. priečku a zostúpili. O návrat mali a chceli bojovať v sezónach 2019/2020 aj 2020/2021, no pandémia koronavírusu spôsobila odklad ich snáh.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite