Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hlavným mestom futbalu je momentálne Madrid: Atlético betónuje, Realu stačí Benzema

.peter Matuška .šport

Ligu majstrov vzrušili v týždni dve veci. Obe s výrazným domicilom Madrid. Po prvé: Simeoneho betón v štýle 5-5-0. Po druhé: Benzemov druhý hetrik po sebe. Je celkom vtipné, že obe veci sa stali v španielsko-anglickej konfrontácii.

Hlavným mestom futbalu je momentálne Madrid: Atlético betónuje, Realu stačí Benzema SITA/AP Photo/Dave Thompson

okolo zápasu štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov Manchester City – Atlético Madrid (1:0) sa strhla zaujímavá debata. Kto nechce čítať o futbale, nech hneď prestane, pretože to bude o taktike a tá je nudná, hoci je podobná vojenskej. 

dilema: útok vs. obrana

Kazili Španieli moderný futbal? Bola to prehistorická taktika 5-5-0? Čiže dva rady piatich obrancov, bez útočníkov, nastavaných pred bránkou, ako tvrdí tréner Manchestru City Pep Guardiola? Alebo to bola práve moderná obrana pred skutočne silnou ofenzívou, ako tvrdia v Atlétiku Madrid? „Hrali sme s výnimočným súperom, štatistika hovorí za všetko. Manchester City je veľmi aktívny a pohyblivý tím. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite