Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajinka Anna Kovaľova: Svoje rakety má radšej ako ruské. Tie jej nepadajú na Kyjev

.peter Matuška .šport .šport

Slečna prekvapila výbornou angličtinou, ktorú som nevedel zaradiť. Napriek tomu, že som sa tú reč učil. Prišla na tenisové kurty v Petržalke a takmer bezchybným prízvukom sa pýtala, či nehľadajú trénerku, pretože videla inzerát. Vraj tu aj cudzincom ponúkajú prácu. Anna Kovaľova bude mať v polovici apríla 23 rokov. Po operáciách ramena už hrá len sparring, takže robí iba trénerku a pred pár dňami ušla z domu. Ale aj z Kyjeva. Nechcela, ale musela.

Ukrajinka Anna Kovaľova: Svoje rakety má radšej ako ruské. Tie jej nepadajú na Kyjev MARIAN JASLOVSKÝ Ukrajinská tenistka Anna Kovaľova v petržalskej tenisovej hale. Na Slovensku sa chce venovať trénerstvu.

anna mala o niečo viac šťastia a času ako ukrajinská krasokorčuliarska dvojica Alexandra Nazarova – Maxim Nikitin. Tí dvaja si pred dvoma týždňami na MS do Francúzska nestihli pobaliť ani kostýmy a na ľade museli tancovať v tréningových tričkách. „Kostýmy zostali v Charkove, nemali sme na to čas. A asi nie je čas ani na to, aby sme si teraz obliekali nejaké veselé a ligotavé veci,“ povedali po vystúpení. Tenistka Anna si stihla zobrať rakety. Nie tie ruské. Tenisové…

rusi si vraždia krajanov

Zaujala ma aj pri otázke na jej „jazykovú výbavu“. Povedala, že materinská reč je pre ňu ruština. Druhá angličtina, lebo študovala v USA, a až tretia je ukrajinčina. Že doma sa bavili primárne v ruštine. Dohodne sa aj po španielsky a po francúzsky. A nemá rada nemčinu, ale teraz už ani Rusov. „Nechápete to ani vy, ani ja,“ hovorí. 

„Ale keď o dva domy ďalej rozbila bomba bytovku na trosky, tak som sa išla baliť.“

„V Kyjeve hovorí 95 percent ľudí po rusky. Tak ako v Mariupole, ktorý už vlastne neexistuje, v Charkove, v Odese… Veď Rusi na Ukrajine zabíjajú vlastných ľudí… Aj vy to odtiaľto, zo Slovenska, vidíte. Ale my tam chceme žiť.“

nás je veľa

Tento ruský „samosadizmus“ ma vlastne ani neprekvapil. Pred časom som sa pýtal bývalého ruského pilota, ktorý zostal žiť na Slovensku (nebudem ho menovať), prečo Stalin vyvraždil podstatne viac vlastných ľudí ako Hitler. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite