Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V super G nečakaná víťazka Miradoliová, Shiffrinová sa vzdialila Vlhovej na 67 bodov

.sita .šport

Petra Vlhová po super G v Lenzerheide: „Bol to boj a trápila som sa od štartu do cieľa. Snažila som sa urobiť maximum, ale dnes to bolo veľmi ťažké.“​

V super G nečakaná víťazka Miradoliová, Shiffrinová sa vzdialila Vlhovej na 67 bodov SITA/AP Photo/Alessandro Trovati

francúzka Romane Miradoliová sa stala nečakanou víťazkou sobotného super G v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok vo švajčiarskom Lenzerheide. Ako 27-ročná dosiahla premiérový triumf v pretekoch Svetového pohára, dosiaľ bola najlepšia v individuálnych pretekoch trikrát piata. S odstupom 38 stotín skončila na druhej priečke Američanka Mikaela Shiffrinová a vzdialila sa Petre Vlhovej na rozdiel 67 bodov na čele bojov o veľký glóbus. Vlhová skončila osemnásta s veľkým odstupom 3,31 s. Napriek tomu zisk 13 bodov do celkového poradia SP môže zohrať ešte veľkú úlohu v boji o obhajobu celkového triumfu.

„Náročné preteky, veľa pretekárok malo veľké problémy. Vo vrchnej časti som nemala dobrý pocit, neskôr som sa rozhodla viac pritlačiť a nechať lyže ísť. A je z toho výsledok, ktorému nemôžem uveriť. Som prešťastná,“ vravela Romane Miradoliová pre ORF. Postarala sa o prvý francúzsky ženský triumf vo Svetovom pohári od roku 2004, keď sa to podarilo Carole Montilletovej, olympijskej šampiónke v zjazde z roku 2002.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite