Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Najlepší obrancovia v NHL sú na „Ch“ alebo Chára lepší ako Chelios

.peter Matuška .šport

Na úvod suché konštatovanie z webu: „Chris Chelios, celým menom Christos Kostas Tselios (* 25. januára 1962, Chicago, Illinois, USA) je bývalý americký hokejový obranca gréckeho pôvodu, ktorý svoju kariéru v NHL ukončil v klube Atlanta Thrashers. Z obrancov odohral najviac zápasov: 1651.”

Najlepší obrancovia v NHL sú na „Ch“ alebo Chára lepší ako Chelios wikipedia

po včerajšku má o jeden zápas viac dvojmetrový hokejista Zdeno Chára (44) z Trenčína, ktorý začínal ako úplný outsider. Jeho kariéra je príbehom o veľkom nasadení, trpezlivosti a pokore, pretože naozaj nepatril k „zázračným chlapcom“ hokeja.

Chárovi to trvalo dosť dlho, kým sa dostal do NHL a v mladosti zažil všeličo. Štyri roky si z neho robili žarty v Trenčíne, kde ho posielali z áčka do béčka a potom až do Piešťan. Následne sa v Sparte Praha smiali, že „načo nám je basketbalista“. Napokon skončil Severnej Amerike, kde si mu tiež svet neľahol k nohám a štyri roky hral v nižších súťažiach. Že to v tom veku s pokorou ustál, ukorčuľoval a uhral, je asi rozhodujúce pre to, čím teraz je.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite