Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slováci porazili Nemcov, postupujú do štvrťfinále

.sita .šport

Slovensko - Nemecko 4:0 (1:0, 2:0, 1:0).

Slováci porazili Nemcov, postupujú do štvrťfinále SITA/AP Photo/Matt Slocum

slovenskí hokejisti nebudú chýbať vo štvrťfinále na zimných olympijských hrách v Pekingu. V kvalifikačnom súboji o postup medzi osmičku najlepších Slováci zdolali Nemcov 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) a v súboji o postup do semifinále vyzvú Američanov. Tento zápas odohrajú v stredu 16. 2. od 5.10 h SEČ.

Slovenské góly strelili Libor Hudáček, Peter Cehlárik, Michal Krištof a v závere do prázdnej bránky pečatil na 4:0 kapitán Marek Hrivík. Brankár Patrik Rybár vychytal shutout, pripísal si 21 zákrokov. Zatiaľ čo Slováci pred štyrmi rokmi na ZOH v Pjongčangu si nezahrali vo štvrťfinále, Nemci senzačne brali strieborné medaily. Aktuálne už tento úspech nezopakujú, lebo sa lúčia s olympijským turnajom.

Slovenskí a nemeckí hokejisti sa stretli v rámci zimných olympijských hier po štvrtý raz a Slováci si pripísali druhé víťazstvo. Nadviazali na úspech 6:5 po predĺžení zo ZOH 1994 v nórskom Lillehammeri. Súčasnému tímu trénera Craiga Ramsayho sa podarilo odplatiť Nemcom tesnú prehru 2:3 z majstrovstiev sveta 2019 v Košiciach, ktorá vtedy stála slovenský tím postup do štvrťfinále.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite