Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hráčom roka 2021 sa stal obranca Tampy Bay Erik Černák, špeciálna cena pre Mariána Hossu

.sita .šport

Erik Černák okrem absolútneho poradia ovládol aj hlasovanie o najlepšieho obrancu roka a stal sa druhýkrát v kariére držiteľom Ceny Róberta Švehlu.

Hráčom roka 2021 sa stal obranca Tampy Bay Erik Černák, špeciálna cena pre Mariána Hossu TASR/Roman Hanc

hokejistom roka 2021 na Slovensku sa stal obranca šampióna NHL Tampa Bay Lightning Erik Černák. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára vyhral výročnú anketu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) po prvý raz. Anketu Hokejista roka obnovila SZĽH po ročnej prestávke. Vlani sa jej výsledky nevyhlasovali, keďže sezónu 2019/2020 nedohrali pre vypuknutie pandémie koronavírusu.

Špeciálne ocenenie získal čerstvý člen siene slávy NHL Mariána Hossa. Bývalý reprezentant a trojnásobný víťaz Stanley Cupu so Chicagom Blackhawks dostal špeciálnu cenu Slovenského zväzu ľadového hokeja za dlhoročnú vzornú reprezentáciu a šírenie dobrého mena slovenského hokeja v zahraničí. Informoval o tom SZĽH v tlačovej správe.

Najlepších hokejistov roka vyhlasovali počas celého dňa na sociálnych sieťach HockeySlovakia z virtuálneho štúdia moderátori Boris a Brambor, teda bývalí hokejisti Boris Valábik a Marián Gáborík (víťaz ankety v roku 2014 a trikrát najlepší útočník Slovenska). Tento rok určovali najlepších členovia Výkonného výboru SZĽH, zástupcovia SZĽH a klubov a novinári.

Erik Černák sa v roku 2019 stal najlepším obrancom Slovenska, absolútnym víťazom ankety bol vtedy Zdeno Chára. Za dva roky 24-ročný rodák z Košíc herne posunul nahor a v tíme Tampy Bay hrá ešte dôležitejšiu úlohu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite