Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Napriek veľkému tlaku, Slováci prehrali na MS20 aj proti Švédom

.sita .šport

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali aj vo svojom druhom zápase na juniorských MS. V noci na utorok podľahli favorizovaným Švédom. B-skupina (Red Deer): Švédsko - Slovensko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0). Najbližšie sa stretnú v stredu o 22.30 SEČ s Ruskom.

Napriek veľkému tlaku, Slováci prehrali na MS20 aj proti Švédom MATT ZAMBONIN / HHOF-IIHF IMAGES

slovenská reprezentácia hokejistov do 20 rokov nebodovala ani vo svojom druhom vystúpení na majstrovstvách sveta v Kanade. Po prehre s obhajcami titulu Američanmi (2:3) zverenci trénera Ivana Feneša v B-skupine v Red Deere podľahli Švédom 0:3. Mladí Slováci nestrelili ani gól napriek tomu, že v pokusoch na bránku prevýšili favorizovaného súpera 48-27 a ešte trikrát po ich strelách zvonila žŕdka švédskej bránky. Najvyššie draftovaný švédsky brankár v NHL Jesper Wallstedt (20. miesto pre Minnesotu v roku 2021) zneškodnil všetkých 48 striel, ktoré na neho smerovali.

„Nikdy som nevidel taký shutout v podaní brankára, aký predviedol Wallstedt. Na tomto turnaji sme síce nasadení až ako ôsmy tím, ale v tomto zápase me ukázali, že si môžeme trúfať aj proti Švédom,“ skonštatoval tréner tímu SR do 20 rokov Ivan Feneš. „Bojovali sme, ale chýbalo nám šťastie. Mohli sme streliť tri alebo štyri góly. Verím, že v ďalšom zápase to zlomíme a začneme strieľať góly aj so šťastím na našej strane,“ uviedol kapitán Slovákov Samuel Kňažko podľa oficiálneho webu MS do 20 rokov.

„Slováci odohrali výborný zápas, takmer vo všetkom boli počas celého stretnutia lepší. Mali sme aj my dobré momenty, ale celkovo bol súper lepší,“ poklonil sa slovenskému tímu švédsky tréner Tomas Montén. Právom však pochválil aj svojho brankára. „My sme mali Jespera Wallstedta, ktorý v bránke podal úžasný výkon. Ak si chceme uchovať šancu vyhrať tento turnaj, on musí byť základný komponent našej hry a v tomto zápase to tak bolo.“

Zatiaľ čo Švédi sa usadili na čele B-skupiny na MSJ, Slováci sú na poslednom piatom mieste. Po dvoch zápasoch majú na konte bodov nulu a pred sebou ešte dva duely v B-skupine.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite