Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

S Cyprom to nebola žiadna sláva, ale chlapci bojovali

.peter Bálik .šport

Povinné víťazstvá sa nerodia ľahko. Cyprus sme porazili 2:0, ale na dve tretiny zápasu sme sa trápili na hroznom trávniku zo šiestej ligy.

S Cyprom to nebola žiadna sláva, ale chlapci bojovali SITA/Alexandra Čunderlíková Fanos Katelaris z Cypru, Róbert Boženík zo Slovenska a Paris Psaltis z Cypru počas futbalového zápasu v skupine H európskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2022 medzi Slovensko - Cyprus. Bratislava

keby sa dávali body za umelecký dojem, tak by sme ich mohli mať po trojzápase so Slovinskom, Chorvátskom a Cyprom sedem. So Slovincami sme mali na výhru, s Chorvátmi na remízu. Rolu favorita sme len potvrdili v domácom zápase s Cyprom. Konečne sme vyhrali! Bohužiaľ z troch zápasov máme iba štyri body a pri vývoji v skupine je zrejmé, že nás na MS v Katare dostane iba zázrak. Postúpime možno len vtedy, keď vyhráme zvyšné štyri zápasy a to hráme ešte vonku s Ruskom a Chorvátskom, čo sa dnes javí aj napriek nášmu zlepšenému výkonu ako mission imposible. 

Čo o nás povedal posledný zápas s Cyprom? Vonku sme sa s nimi natrápili a nakoniec sme vlastne boli aj radi za remízu. No s cyperskými futbalistami to išlo v poslednom čase z kopca, takže povinnosť nám velila vyhrať. Lenže niekedy sa takéto povinné zápasy môžu premeniť na trápenie. Stáva sa to aj futbalovejším krajinám, nielen nám. 

V prvých 45. minútach to tak aj vyzeralo. Najväčšiu šancu sme mali až na konci prvého polčasu, keď Šatka tesne minul hlavou bránu. Cyperčania poctivo zatvárali priestory a „nasáčkovaní“ pred svojou bránou nedovolili, aby lopta našla svoj cieľ. Vpredu nám takmer nič nevychádzalo a treba za to viniť aj hrozný terén. Niektoré dediny majú lepší trávnik ako na Tehelnom poli. Pre tím, ktorý bráni, je takéto ihrisko výhodou. Pre mužstvo, ktoré potrebuje útočiť, naraziť si alebo vystreliť z prvej, kde lopta si na oranisku robí čo chce, utrpením. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite