Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenský štvorkajak získal na olympiáde v Tokiu bronzovú medailu

.sita .šport

Svetaskúsený 39-ročný kajakár Erik Vlček sedel v Tokiu v jednej lodi s 22-ročným Samuelom Balážom, 24-ročným Adamom Botekom a 25-ročným Denisom Myšákom.

Slovenský štvorkajak získal na olympiáde v Tokiu bronzovú medailu TASR

keď si vlani v apríli pri nohejbale zlomil nohu, v duchu sa aj poďakoval za to, že olympijské hry sa pre koronavírus odložili o jeden rok. A hoci stratil pár mesiacov z prípravy, vnútorne si nepripúšťal, že nepôjde do Tokia. Olympijský príbeh rýchlostného kanoistu Erika Vlčeka trval 21 rokov a mal až štyri medailové zastávky. Všetky cenné kovy získal ako člen štvorkajaka, ale zatiaľ čo popri o ňom sa od Sydney 2004 vystriedalo až jedenásť rôznych krajanov, on zostal napriek blížiacej sa štyridsiatke žiariacou stálicou. Rekordnú šiestu účasť pod piatimi kruhmi Vlček ozdobil bronzom z Tokia.

„Nesmierne si vážim túto medailu, je pre mňa asi najkrajšia a zatieni všetky ostatné. To preto, že bolo extrémne náročné vybojovať ju. Ťažké obdobie, ťažká príprava, ťažkí súperi, na konci nám všetkým v lodi veľmi odľahlo,“ uviedol Erik Vlček v prvej reakcii pe RTVS.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite