Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matej Tóth sa rozlúčil s kariérou 14. miestom

.sita .šport

Olympijský víťaz z Ria de Janeiro 2016 a majster sveta z Pekingu 2015 sa držal statočne do tridsiateho kilometra, ale potom začal výraznejšie zaostávať za najlepšími.

Matej Tóth sa rozlúčil s kariérou 14. miestom SITA/AP Photo/Shuji Kajiyama

slovenský reprezentant Matej Tóth nepretavil do medailovej pointy svoje posledné piate vystúpenie na olympijských hrách v kariére. V mimoriadne náročných pretekoch v chôdzi na 50 km v japonskom Sappore skončil na 14. mieste, do cieľa prišiel na pokraji síl.

Olympijským šampiónom sa nečakane stal Poliak Dawid Tomala, ktorý nadviazal na svojho legendárneho krajana Roberta Korzeniowského, držiteľa zlatého hetriku z rokov 1996, 2000 a 2004. Tomala sa výkonom 3:50:08 h stal posledným dvadsiatym víťazom mužskej päťdesiatky na olympijských hrách, keďže táto tradičná a zároveň najdlhšia vytrvalostná disciplína nebude pokračovať v programe OH. V Paríži 2024 ju nahradia preteky na 35 km.

Z boja o striebornú medailu v sapporskom Odori Parku vyšiel víťazne Nemec Jonathan Hilbert, ktorý sa v poslednom kilometri odpútal od Španiela Marca Tura a za víťazom zaostal o 36 sekúnd. Tur napokon skončil až štvrtý, lebo v posledných stovkách metrov sa pred vyčerpaného Španiela dostal Kanaďan Evan Dunfee. Na 45-ročného portugalského veterána Joaa Vieiru zostalo piate miesto. Najlepší z favorizovaných domácich chodcov bol Masatora Kawano na šiestej priečke. Ďalší slovenský reprezentant Michal Morvay došiel do cieľa svojej prvej a zároveň poslednej olympijskej päťdesiatky na 41. mieste. Olympijský debutant zaostal za víťazom o vyše 25 minút. Z celkového počtu pôvodne 59 chodcov klasifikovali v cieli 47.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite