Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko sa dočkalo prvej medaily na olympijských hrách 2020

.sita .šport

Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková ovládla súťaž v trape žien. Je to dvadsiata deviata medaila v histórii účastí Slovákov na olympijských hrách a jubilejná desiata zlatá.

Slovensko sa dočkalo prvej medaily na olympijských hrách 2020 SITA/AP Photo/Alex Brandon

v šiesty súťažný deň olympijských hier v Tokiu sa Slovensko dočkalo prvej medaily a je to tá najcennejšia. Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková ovládla súťaž v trape žien, v dramatickom finále šiestich strelkýň jej na to stačilo 43 presných výstrelov z päťdesiatich možných. Tento výkon vyvážený zlatom je zároveň olympijský rekord. Tridsaťsedemročná rodáčka z Nitry sa postarala o vôbec prvú medailu pre Slovensko na Hrách XXXII. olympiády v Tokiu.

Skvelá Slovenka na druhé miesto odsunula Američanku Kayle Browningovú, ktorá vo finále trafila 42 asfaltových holubov. O zlate bolo rozhodnuté už pred posledným výstrelom Browningovej. Bronz si vybojovala Alessanda Perilliová zo San Marína s finálovým výsledkom 29 terčov.

Je to dvadsiata deviata medaila v histórii účastí Slovákov na letných olympijských hrách a jubilejná desiata zlatá (10-12-7).

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite