Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci končia na EURO. Španieli im uštedrili päťgólový výprask

.sita .šport

Slovensko - Španielsko 0:5 (0:2)

Slováci končia na EURO. Španieli im uštedrili päťgólový výprask SITA/AP Photo/Jose Manuel Vidal

slovenská futbalová reprezentácia sa lúči s majstrovstvami Európy už po troch zápasoch v základnej skupine. Vo svojom záverečnom vystúpení v E-skupine v Seville Slováci podľahli domácim Španielom 0:5 (0:2). V 30-stupňovom teple na Štadióne La Cartuja slovenskí hráči počas celého zápasu ani raz nevystrelili na bránku súpera a nevypracovali si žiadnu gólovú príležitosť. Španielom jednoznačné víťazstvo stačilo na druhé miesto v E-skupine a v osemfinále budú ich súpermi vicemajstri sveta Chorváti.

Španieli rozhodli o svojom postupovom triumfe už v prvom polčase. Po polhodine hry im vlastným gólom pomohol dovtedy skvelý brankár Martin Dúbravka. Druhý španielsky zásah pridal v tretej minúte nadstaveného času hlavou Aymeric Laporte. Tento rodený Francúz len pred pár týždňami definitívne získal španielske občianstvo. V 56. min a 67. min podčiarkli jednoznačný španielsky triumf Pablo Sarabia a Ferran Torres. Domáci sa tešili ešte raz, keď v 72. min po chaose v obranných radoch si dal Juraj Kucka vlastný gól.

Zverenci Štefana Tarkoviča obsadili v E-skupine tretiu priečku a stali sa jedným z dvoch tímov, ktorým táto pozícia nestačila na prienik medzi 16 najlepších tímov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite