Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slováci hladko podľahli Čechom, vo štvrťfinále ich čakajú Američania

.sita .šport

V 68. vzájomnom súboji oboch súperov sa zrodila 47 prehra Slovákov, doteraz dosiahli aj 14 víťazstiev a 7 duelov sa skončilo nerozhodne.

Slováci hladko podľahli Čechom, vo štvrťfinále ich čakajú Američania SITA/AP Photo/Roman Koksarov

slovenskej hokejovej reprezentácii na majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige nevyšlo záverečné vystúpenie v základnej A-skupine podľa predstáv. Zverenci trénera Craiga Ramsayho totiž podľahli výberu Česka 3:7, pričom obaja súperi už mali istotu postupu do štvrťfinále play-off a nastúpili bez viacerých opôr. Slováci v siedmich dueloch na MS nazbierali 12 bodov, v tabuľke A-skupiny obsadili 4. miesto a vo štvrtkovom štvrťfinále nastúpia proti víťazom B-skupiny Američanom. Do vyraďovacej časti MS sa slovenský tím dostal po ôsmich rokoch.

V 68. vzájomnom súboji oboch súperov sa zrodila 47 prehra Slovákov, doteraz dosiahli aj 14 víťazstiev a 7 duelov sa skončilo nerozhodne. Aj po utorku platí, že na MS slovenský tím zvíťazil nad českým výberom zatiaľ naposledy v semifinále šampionátu v Helsinkách 2012. Odvtedy na svetových šampionátoch Slováci prehrali Minsku 2014 a Kodani 2018.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite