Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko zdolalo Veľkú Britániu 2:1 a má druhé víťazstvo v Rige

.sita .šport

Slováci mali vo väčšine zápasu veľkú prevahu. Hrali aktívne, veľa strieľali, ale chýbala im efektivita. Najväčšou prekážkou bol pre nich brankár Ben Bowns, ktorý si pripísal 41 zákrokov s úspešnosťou 95,35%.

Slovensko zdolalo Veľkú Britániu 2:1 a má druhé víťazstvo v Rige SITA/AP Photo/Roman Koksarov

aj v druhé vystúpenie na majstrovstvách sveta v hokeji v lotyšskej Rige premenili slovenskí hokejisti na víťazstvo po 60 minútach. Po piatkovom vstupnom triumfe nad Bielorusmi (5:2) v nedeľu zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho zdolali hráčov Veľkej Británie 2:1 (1:0, 1:1, 0:0). Slováci mali vo väčšine zápasu veľkú prevahu. Hrali aktívne, veľa strieľali, ale chýbala im efektivita. Najväčšou prekážkou bol pre nich brankár Ben Bowns, ktorý si pripísal 41 zákrokov s úspešnosťou 95,35%. Celkovo slovenskí hokejisti v pokusoch na bránku súpera prestrieľali 43:14. Najlepším hráčom slovenského tímu sa stal autor víťazného gólu aj asistencie Róbert Lantoši.

Najbližším súperom slovenských hokejistov v Olympijskom športovom cente v Rige budú v pondelok od 15.15 h SELČ Rusi. Pôjde o súboj dvoch nezdolaných tímov v tabuľke A-skupiny po dvoch kolách zápasov v základných skupinách.

Z druhého duelu Slovákov na MS v Rige uplynulo len 25 sekúnd, keď spolupráca prvého útoku vyústila do vedúceho gólu. Marek Hrivík využil prihrávku Róberta Lantošiho a strelou švihom prekonal brankára Britov Bena Bownsa. Skorý gól síce slovenských hokejistov povzbudil, ale tí vo väčšine zápasu predviedli festival nepremenených príležitostí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite