Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dokážu mladí dravci z Chelsea rozložiť Guardiolove taktické monštrum Manchester City?

.peter Bálik .šport

Koľko síl a talentu treba, aby ste vyhrali Ligu majstrov? Môžete mať všetkého dostatok, ale ak nebudete mať na vašej strane aj obyčajné šťastie, tak na najprestížnejšiu futbalovú trofej nedosiahnete. Pep Guardiola by vedel rozprávať. Ligu majstrov vyhral dvakrát ešte v čase jeho pôsobenia v FC Barcelona, naposledy v sezóne 2010/11, no až do tohto týždňa sa na finále pozeral len v televízii.

Dokážu mladí dravci z Chelsea rozložiť Guardiolove taktické monštrum Manchester City? SITA/AP Photo/Alastair Grant Hráči Chelsea oslavujú prvý gól v sieti Bieleho baletu.

a to medzičasom trénoval skvelé mužstvá. Najprv Bayer Mníchov, s ktorým trikrát po sebe vyhral Bundesligu, no v európskej súťaži vždy stroskotal v semifinále. Situácia sa opakovala aj po jeho príchode na Manchester City. Na severe Anglicka si trikrát siahol na trofej Premier League, no vo vyraďovacích kolách Ligy majstrov mal jeho modrý tým smolu. Napriek tomu, že na ostrovoch jeho tím šlapal ako hodinky a valcoval svojich súperov, Európa sa mu vždy nenávratne vzdialila. 

sparingpartneri z Paríža

Trvalo desať rokov, kým sa mu konečne podarilo zlomiť  prekliatie menom Liga majstrov. Jeho Manchester City v semifinále nezastavili ani šejkovia z Paris Saint-Germain, ktorí síce vo štvrťfinále vyprevadili po skvelom dvojzápase Bayern Mníchov, no na dokonalom stroji City si vylámali zuby. V čom je toto Guardiolove mužstvo iné oproti predchádzajúcim ročníkom? Kostra tímu je v podstate podobná, no oproti minulosti hrajú City oveľa rozvážnejším spôsobom, ktorým brnkajú na nervy súperovi, až nakoniec zlomia jeho odpor. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite