Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová skončila v slalome Svetového pohára v Jasnej druhá. Znovu útočí na Veľký krištálový glóbus

.sita .šport

Mikaela Shiffrinová si po piatich rokoch zopakovala slalomový triumf v Jasnej pod Chopkom. Americká kráľovná tejto disciplíny v sobotu triumfovala s náskokom 34 stotín sekundy pred Slovenkou Petrou Vlhovou a 52 stotín pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou. Triumf Shiffrinovej nebol zďaleka taký výrazný ako v roku 2016, ale stačil jej na to, aby sa vrátila do boja o malý glóbus v tejto sezóne Svetového pohára.

Vlhová skončila v slalome Svetového pohára v Jasnej druhá. Znovu útočí na Veľký krištálový glóbus SITA/AP Photo/Elvis Piazza

vlhová druhým miestom potešila tisícky svojich fanúšikov, ale líderskú pozíciu z prvého kola nepretavila do víťazstva. Až tretí najlepší čas druhého kola ju odsunul za Shiffrinovú. Štvornásobná majsterka sveta v tejto disciplíne si vo Svetovom pohári pripísala 69. víťazstvo a 45. slalomové.

"Bola to veľká výzva po prvom kole. Vedela som, že musím v druhej jazde dostať viac zo svojich lyží. Nakoniec to stačilo na to, aby som zvíťazila. Nevedela som, čo predvedie Petra, ale po svojej jazde som mala dobrý pocit. Som rada, že som zvíťazila. Je skvelé, že sa preteky Svetového pohára vrátili do Jasnej, hoci pred piatimi rokmi tu boli tisícky divákov. Opäť som cítila vzrušenie z toho, že som mohla súťažiť na Slovensku. Ľudia sú tu ku mne fantastickí, hoci Petra je moja veľká rivalka," uviedla Mikaela Shiffrinová v prvej televíznej reakcii.

Elitná Slovenka vďaka ôsmemu pódiovému umiestneniu v tejto sezóne znížila náskok Švajčiarky Lary Gutovej-Behramiovej na čele SP zo 187 na 107 bodov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite