Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Skvelý výkon Vlhovej. Získala striebornú medailu v slalome

.sita .šport

Slalom žien na MS 2021 v zjazdovom lyžovaní v Cortine d'Ampezzo (Tal.): 1. Katharina Liensbergerová (Rak.), 2. Petra Vlhová (SR), 3. Mikaela Shiffrinová (USA).

Skvelý výkon Vlhovej. Získala striebornú medailu v slalome Gabriele Facciotti

rakúšanka Katharina Liensbergerová sa stala majsterkou sveta v slalome na šampionáte v Cortine d'Ampezzo. Slovenka Petra Vlhová vybojovala striebro, bronz si po štyroch víťazstvách v najtočivejšej disciplíne na predchádzajúcich svetových šampionátoch vybojovala Američanka Mikaela Shiffrinová. Dvadsaťpäťročná Liptáčka Vlhová rozšírila svoju zbierku zo svetových šampionátov už na šesť cenných kovov. Po striebre z tímovej súťaže v St. Moritzi 2017 a medailovom komplete z Aare 2019 pridala v Cortine d'Ampezzo 2021 dve striebra z kombinácie a slalomu.

Vlhová útočila z druhého miesta po 1. kole, ale napokon na Liensbergerovú nemala nárok. V súčte oboch kôl ju 23-ročná Rakúšanka zdolala o celú sekundu. Liensbergerová bola najrýchlejšia v oboch kolách sobotňajších pretekov a tretiu Shiffrinovú prevýšila o takmer dve sekundy. "Neuveriteľný pocit, dochádzajú mi slová. Keď niečo veľmi chcete, pridá sa k tomu celý vesmír a napokon to dosiahnete. Táto medaila je tvrdá práca mnohých ľudí okolo mňa, za čo im všetkým veľmi pekne ďakujem," uviedla Katharina Liensbergerová v prvej televíznej reakcii.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite