Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Petra Vlhová sa stala víťazkou slalomu v Záhrebe

.redakcia .sita .šport

Viťazkou sa stala s náskokom päť stotín na Katharinu Liensbergerovú.

Petra Vlhová sa stala víťazkou slalomu v Záhrebe AP Photo/Giovanni Auletta

petra vlhová zvíťazila v slalome v záhrebe, hoci preteky boli v ohrození pre zemetrasenie v meste Petrinja, ktoré je v blízkosti Záhrebu.

Tretia skončila Michelle Gisinová.

Petra Vlhová je po roku opäť Snehovou kráľovnou Záhrebu. Slovenská lyžiarka ovládla prvý novoročný slalom Svetového pohára alpských lyžiarok aj s dávkou šťastia s náskokom 5 stotín sekundy pred Rakúšankou Katharinou Liensbergerovou a 22 stotín pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou. Fenomenálna americká slalomárka Mikaela Shiffrinová a štvornásobná záhrebská víťazka zostala štvrtá bez pódia s mankom 27 stotín na Vlhovú.

Na vrchu Sljeme nad Záhrebom Vlhová viedla už po prvom kole, v tom druhom na mierne rozbitej trati porobila viacero chýb, ale aj jedenásty najlepší čas jej v súčte stačil na víťazstvo. Dvadsaťpäťročná Liptáčka si poistila prvú pozíciu v celkovom poradí Svetového pohára, na čele bojov o veľký glóbus má po 11 pretekoch náskok 128 bodov pred Gisinovou a 230 bodov pred Shiffrinovou.Vlhová dosiahla osemnáste víťazstvo v pretekoch SP v kariére, v obľúbenom slalome načala druhú desiatku triumfov. Zároveň dovŕšila 40 pódiových umiestnení v pretekoch SP v kariére. 

V aktuálnej sezóne ovládla zverenka Livia Magoniho už štvrté preteky a tretie v slalome po dvoch novembrových triumfoch v Levi.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite