Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Publicista Samo Marec o Messim: Boli sme pri tom

.samuel Marec .šport .šport

Jeden z najlepších súčasných futbalistov Lionel Messi bol chvíľu na odchode z Barcelony. Po tom, čo oznámil vedeniu klubu faxom svoj zámer nepokračovať v jej drese, nastalo malé zemetrasenie. Nakoniec sa však veci majú tak, že zrejme nikam nejde.

Publicista Samo Marec o Messim: Boli sme pri tom DDP USA/PROFIMEDIA 14. august 2020 Lisabon, Portugalsko: Lionel Messi pred štvrťfinále Ligy majstrov, v ktorom FC Barcelona utrpela debakel 2:8 od Bayernu Mníchov.

ešte v 70., 80. a 90. rokoch by príbeh Lea Messiho pravdepodobne vyzeral inak. Vlastne by sa vôbec neodohral. Nikto by sa predsa nezaujímal o drobného a pomerne utiahnutého chlapca, ktorý niekde uprostred Argentíny robí – čo vlastne?

Život Lea Messiho by bol neznámy, úplne priemerný, zrejme dokonca aj trochu nešťastný, teda nebyť toho, že si ho v trinástich rokoch všimla Barcelona, presťahovala ho do Španielska, pridala trochu rastových hormónov, takže aj na ten meter sedemdesiat to nakoniec dotiahol, no a zvyšok je história.

 Zvyšok je totiž naozaj už história. Leo Messi ešte nekončí,  nejaké dva roky na vrchole ešte pred sebou má. Nekončí sa dokonca ani jeho spojenie s Barcelonou, spojenie, ktoré mnohým prinieslo obrovskú radosť a mnohým iným zas obrovský smútok. 

Hovoríme o pätnásťročnej ére a pätnásť rokov je vo futbale celá večnosť.

a nie je to tak trochu jedno?

Je to nekonečná diskusia, v horšom prípade hádka, lebo čo vlastne chcete porovnávať? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite