Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Z Realu odchádzal zadným vchodom. Svätý Iker sa vracia ako právoplatný hrdina

.peter Bálik .šport .tvár týždňa

Keď minulý týždeň španielsky brankár Iker Casillas ukončil kariéru, nebolo to prekvapenie. Brankárska legenda, ktorá vyhrala všetko čo sa dalo, dokonca omnoho viac ako taký Messi alebo Ronaldo, prekonala minulý rok infarkt.

Z Realu odchádzal zadným vchodom. Svätý Iker sa vracia ako právoplatný hrdina LEO RAMIREZ/AFP/PROFIMEDIA Bývalý futbalový brankár a španielsky reprezentant. Chytal za Real Madrid a na konci kariéry za FC Porto. V ankete o najlepšieho brankára 21. storočia skončil na druhom mieste. Za reprezentáciu odchytal rekordných 187 zápasov.

mal 38 rokov, chcel sa ešte vrátiť na zelený trávnik, ale lekári mu nakoniec odporučili, aby rukavice definitívne zavesil na klinec. 

V podstate celú kariéru si so sebou niesol prezývku Svätý Iker, ale ani nebeský status mu nakoniec nezaručil hráčsku nesmrteľnosť, no už dnes je isté, že futbalové encyklopédie sa bez jeho mena nezaobídu. Bol to skvelý brankár, ktorý mal na začiatku svojej futbalovej kariéry šťastie, ale keby sme sa na jeho život pozreli optikou gréckych bájí a povestí, tak to miestami vyzerá, že ho favorizovali samotní bohovia.

 Teda, nie vždy. Keby ste jeho otcovi povedali, že jeho nepodarený syn bude oslavovaný ako vyvolený, asi by vás poslal rovno do pekla. Iker Casillas (1981) vyrástol v normálnej španielskej rodine, mama kaderníčka, tatko úradník, milovník futbalu a hlavne náruživý tipér, ktorý si chcel prilepšiť. Iker mal zopár domácich povinností, jednou z nich bolo napríklad poslať otcov tiket do stávkovej kancelárie. Raz však na svoju úlohu zabudol. Tatko by mu to bol odpustil, ale keď v nedeľu večer zistil, že správne natipoval všetkých pätnásť zápasov, skoro ho porazilo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite