Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Liverpool FC má za sebou neistú sezónu. Ale konečne sa dočkal

.peter Bálik .šport .šport

Po tridsiatich rokoch sa Liverpool FC konečne dočkal vysnívaného titulu v anglickej Premier League. Nakoniec ho oň neobrala ani korona.

Liverpool FC má za sebou neistú sezónu. Ale konečne sa dočkal OLI SCARFF/AFP/PROFIMEDIA 25. jún 2020 Liverpool, Veľká Británia: Fanúšikovia FC Liverpool oslavujú titul, na ktorý museli čakať dlhých 30 rokov.

drukovať klubu s názvom Liverpool FC hraničí so šialenosťou. Keď si teraz práve vyberáte klub, ktorému budete držať palce, veľmi dobre si to rozmyslite. Ak sa vám páči práve tento klub, môže vás to stáť veľa psychického vypätia. V dobrom aj zlom.

The Reds totiž nevedia vyhrávať tituly ako iné silné mužstvá, ktoré kráčajú neohrozene za prvenstvom. Čakajte zápasy, kde váš brankár dostane taký lacný gól, že sa z neho nepotešia ani vaši protihráči. No buďte pripravení, že tento klub dokáže vstať z mŕtvych. Triumf The Reds totiž chutí viac ako čokoľvek iné. Zoberte si finále Ligy majstrov z roku 2005, keď otočili prehratý zápas s AC Miláno a nakoniec Dudekovým čarovaním na čiare vyhrali na penalty, alebo Ligu majstrov z minulého roka, keď v semifinále zázračným spôsobom preskočili Barcelonu. To boli okamihy, pre ktoré sa hrá futbal.  

kliatba zlomená

Liverpool nemôže vyhrávať normálnym spôsobom. Platí to aj pre túto sezónu. Na jar v Premier Leauge viedol už o rekordný počet bodov. Bolo jasné, že vysnívaný titul je na dosah, ale zrazu prišla korona a pohár, ktorý bol tak blízko, sa opäť vzdialil. Takmer nenávratne. Hrozil scenár, že súťaž sa nedohrá a pri rôznych katastrofických, no našťastie mylných odhadoch dopadov pandémie si fanúšikovia začali uvedomovať, že drukovať tomuto klubu nemá ďaleko od sebapoškodzovania. Keď sa napokon sezóna predsa odštartovala, všetkým bolo jasné, že mu titul už nikto nezoberie. Ani vírus, ani Manchester City.

„In Jürgen We Trust,“ znelo z tribún a transparentov a sympatický tréner, ktorý mal veľké úspechy s Borussiou Dortmund, im začal dôveru postupne splácať.

Bola to podivná neistá sezóna s veľkým happyendom pre The Reds, ktorým sa konečne podarilo zlomiť negatívnu tridsaťročnú sériu bez titulu. Už to pomaly vyzeralo ako prekliatie, ktoré nie a nie padnúť. Slávny a úspešný klub poslednýkrát oslavoval po ročníku 1989/90. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite