Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nejde nám o zisky

.dušan Mráz .šport .hokej

Už takmer tridsať rokov pracujem v pozícii hokejového funkcionára. Začal som na poste šéfa komisie mládeže v zvolenskom klube, kde som neskôr zastával post viceprezidenta, časom prezidenta.

Nejde nám o zisky Ivan Fleischer/SITA

zažil som viacero euforických pocitov. Napríklad v roku 1997, keď sme po trojročnom úsilí postúpili do extraligy, či v rokoch 2001 a 2013, keď sme sa stali majstrami Slovenska. Nemôžem opomenúť ani rok 2005. Vyhrali sme Kontinentálny pohár, v tíme s Handzušom, Zedníkom a Országhom, ktorí boli súčasťou zvolenského kolektívu počas výluky v NHL. Vo finále sme zdolali Dinamo Moskva s Daciukom či Afinogenovom. Páni, to boli časy. Spomienky na ne mi vyčaria široký úsmev na tvári...

Samozrejme, nie všetkých 27 rokov bolo pozlátených či uspokojivých. Zažil som aj kruté chvíle. Ak by ste sa ma však spýtali, kedy som sa vo svojej funkcionárskej kariére cítil azda najviac skľúčene, ba až bezmocne, odvetil by som – teraz. Nezažil som, aby sa sezóna skončila 11. marca a za takýchto okolností. Smutný fakt. Ťažko sa s ním zmieriť. 

Často si však v posledných dňoch opakujem, že iné východisko nebolo. Každému z nás pri rozhodovaní v onú stredu bolo jasné, že počet prípadov na koronavírus bude stúpať a že ak by sme aj po uplynutí nariadenia Ústredného krízového štábu SR mohli pokračovať v dohrávaní sezóny, šlo by to azda len bez divákov. A to nemá zmysel. To dnes už hádam chápeme všetci. Aj tí, ktorí rozhodnutie o predčasnom ukončení sezóny spočiatku kritizovali.

„Hovoriť o ziskoch je hlúposť. Našou ambíciou je mať v tíme dobrých hráčov a dobrých hráčov dobre platiť. To robíme.“

V tejto súvislosti ma trošku zamrzeli slová Marcela Haščáka či iných na túto tému. Najmä vyjadrenia, že neberieme ohľad na hráčov, a že nám ide iba o zisky. Dovolím si konštatovať za náš klub, hoci pokojne môžem hovoriť zrejme aj za mnohých našich konkurentov, že hokejové kluby nedosahujú zisky. Ak máme na konci sezóny vyrovnanú bilanciu nákladov s príjmami, sme radi. 

A z pozície akcionárov – vo Zvolene sme štyria – musíme zháňať prostriedky, aby sme ju vôbec dosiahli. Hovoriť o ziskoch je hlúposť. Našou ambíciou je mať v tíme dobrých hráčov a dobrých hráčov dobre platiť. To robíme. Nechceme im uberať z miezd pre náš osoh. Ak však zasiahne vyššia moc, ktorá, bohužiaľ, zasiahla, niet iného východiska. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite