Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dievčatá na ľade

.peter Kúdelka .šport .hokej

Keby ste sa ma pred májom 2016 spýtali, aký mám názor na ženský hokej, pravdepodobne by som odpovedal, že by ho mali zrušiť. Dnes naň nedám dopustiť a snažím sa korigovať podobné hlúpe názory, aké som mal pred časom aj ja.

Dievčatá na ľade Laurent Gillieron/Keystone via AP Slovenky famózne vyhrali nas Švajčiarkami na domácom ľade.

dôkazom toho, že sa mi v tom darí, je aj slušná pozornosť venovaná ženskému hokeju a skvelá spätná väzba, ktorá sprevádzala juniorský dievčenský hokej počas i po skončení majstrovstiev sveta dievčat do 18 rokov na Slovensku.

Na prelome rokov sa v Bratislave uskutočnil šampionát elitnej divízie v tejto vekovej kategórii vďaka minuloročnému postupu našej dievčenskej osemnástky medzi najlepších osem družstiev. „Pelotón“ tvorili Kanada, USA, Rusko, Fínsko, Švédsko, Česko, Švajčiarsko a premiérovo aj Slovensko. Po dlhoročných ouvertúrach v nižších skupinách majstrovstiev sveta a zápasoch proti Maďarsku, Poľsku a Rakúsku sme konečne nazreli medzi svetovú špičku. A treba povedať, že sebavedomo i s výdatnou podporou publika. Prvý zápas na svetovom fóre sme odštartovali proti Švédkam. Favorizované severanky museli proti nám ukázať všetko, čo bolo v ich silách. Odozva publika (650 divákov) ako aj výsledok (2:4) bol pre nás skvelým štartom, pretože sme nastúpili proti 17 hráčkam z najvyššej švédskej súťaže. Naše zverenky, ktoré mnohé hrávajú ôsmackú súťaž na Slovensku, podali hrdinský výkon. 

Na druhý deň, motivovaní povzbudivým vstupom do turnaja, sme síce stratili dvakrát vedenie v dueli proti Švajčiarkam, ale v predĺžení sme sa mohli tešiť z prvého víťazstva na vrcholnom fóre (3:2 pp). Celé družstvo ukázalo srdce, bojovnosť a vášeň, aké chýbali divákom pri chlapčenskej dvadsiatke, ktorá hrala v rovnakom termíne. Žiaľ, bola to posledná radosť, ktorú sme zažili počas šampionátu.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite