Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keď Nadal radí Federerovi. Laver Cup baví ľudí, ale aj samotných tenistov

.dávid Jackanič .šport

Laver Cup ponúka tenisovým fanúšikom čosi nevídané. Kde inde by mohli vidieť velikánov tohto športu Federera s Nadalom pri spoločnej štvorhre na jednej strane kurtu, ktorých z trénerskej lavičky koučuje ďalšia tenisová legenda, Bjorn Borg?

Keď Nadal radí Federerovi. Laver Cup baví ľudí, ale aj samotných tenistov Salvatore Di Nolfi/AP/SITA

vysmiaty Rafael Nadal, ktorý bežne na kurte, ale i mimo neho neukazuje takmer žiadne emócie, sa počas prestávky medzi jednotlivými hrami rozpráva s Rogerom Federerom a dostáva taktické pokyny od Dominica Thiema. 

Nie, to nie je žiadna fikcia. Reč je o jednom z najnovších turnajov na ATP okruhu, ktorý si aj napriek svojej krátkej existencii získal po celom svete veľké množstvo priaznivcov a dokonca aj jednotliví hráči hovoria o tom, že je to ich najobľúbenejší turnaj a túžia sa naň dostať za každú cenu.

Laver Cup vznikol v roku 2017, keď sa konal jeho prvý ročník v Prahe. Vlani sa turnaj presunul za oceán do Chicaga a tento rok sa opäť vrátil do Európy. Počas víkendu mohli diváci vidieť najlepších tenistov v švajčiarskej Ženeve. 

Inšpiráciou pre vznik Laver Cupu, kde proti sebe nastupuje výber Európy proti výberu sveta, bol golfový turnaj Ryder Cup, ktorý vznikol ešte v roku 1927. V ňom proti sebe hrajú Európania proti Američanom. 

Turnaj nesie názov podľa žijúcej legendy, austrálčanovi Rodovi Laverovi. Tomu sa ako jedinému tenistovi v histórii podarilo vyhrať dvakrát kariérny Grandslam, čiže všetky štyri grandslamové turnaje v jednom roku. Bolo to v rokoch 1962 a 1969.

Otcom myšlienky tohto exhibičného turnaja je švajčiarsky tenista Roger Federer, ktorého spoločnosť TEAM8 je hlavným investorom turnaja. 

„Proti Nadalovi či Federerovi nehráte každý deň, zárukou nie je ani grandslamový turnaj.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite