Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nadal vyhral US Open. Na Federera stráca už len jeden grandslamový titul

.dávid Jackanič .šport

Španiel Rafael Nadal vyhral štvrtýkrát v kariére US Open a v počte získaných grandslamových titulov (19) sa priblížil k rekordnému švajčiarskemu tenistovi Rogerovi Federerovi už len na jeden triumf. Vo finále zdolal v päťsetovej bitke prekvapenie turnaja, Rusa Medvedeva 7:5, 6:3, 5:7, 4:6 a 6:4.

Nadal vyhral US Open. Na Federera stráca už len jeden grandslamový titul AP Photo/Charles Krupa

pred začiatkom finále nič nenasvedčovalo tomu, že by Nadal mohol mať vo finále s Medvedevom nejaké problémy. Turnajom prechádzal hladko, po ceste do finále stratil len jeden set s Chorvátom Marinom Čiličom. Medvedev strávil na kurte omnoho viac času a s výnimkou semifinálového zápasu s Dimitrovom prehral v každom svojom zápase set. 

Privítanie aktérov na kurte na začiatku zápasu bol tiež pre tohtoročné US Open symbolické. Nadala, ktorého v New Yorku fanúšikovia milujú, vítali hlasným potleskom. Medvedev, ktorý počas turnaja divákov doslova provokoval a svojimi gestami a výrokmi si ich stihol proti sebe poštvať, zožal pri svojom príchode na kurt hukot a piskot. 

Zo začiatku hráči nepredvádzali strhujúci tenis. Medvedev začal veľmi opatrne, Nadal potreboval na rozbeh celý prvý set, ktorý nakoniec vyhral prelomeným podaním súpera v jeho závere. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite